Soundtrack.bg

Роуз МакГауън за Майкъл Джаксън: Съжалявам, че вашият герой е бил лош човек

Актрисата Роуз МакГауън също взе отношение по скандала с Майкъл Джаксън и документалния филм Leaving Neverland.

Актрисата Роуз МакГауън се превърна в едно от лицата на движението #MeToo, което изобличи видни фигури в Холивуд в системен сексуален тормоз. Сега тя взе отношение и по казуса с покойния Майкъл Джаксън и скандалния документален филм Leaving Neverland.

Документалната лента на HBO даде трибуна на двама мъже, които твърдят, че като малки момчета са били сексуално насилствани от Джаксън в имението му „Невърленд“. Близките на Джаксън реагираха светкавично, обявявайки, че ще подадат иск от 100 милиона долара срещу HBO. Интервюирана бе и една от прислужниците на Джако в „Невърленд“, която заяви, че го е виждала в опасна близост с малки момчета в имението.

Отношение по темата взе и Роуз МакГауън, която заяви, че вярва в думите на двамата мъже от Leaving Neverland. По отношение на Джаксън, актрисата каза: „Съжалявам, че вашият герой е бил лош човек.“

„Това не означава, че не можеш да слушаш или да се наслаждаваш на музиката му. Но трябва да се разбере, че хората са сложни същества и че тази определена личност е имала особена сложност, която е наранила мнозина други“, добави тя.

Роуз МакГауън е убедена, че двамата мъже в документалната лента не лъжат.

„Защо някой би разкрил себе си и би се подложил на толкова много омраза, ако тези хора не опитваха да възстановят контрола върху собствения си живот? Контрол, който е бил отнет от тях.“

И двамата мъже заведоха съдебни искове срещу Имението на Джаксън през 2017 година, но те бяха отхвърлени от съдията, който ги разгледа. От друга страна, режисьорът на Leaving Neverland заяви, че очаква и други жертви на Майкъл Джаксън да излязат на светло и да решат да говорят.

„Майкъл Джаксън имаше безгранична слава и богатство. Децата сами го търсеха, а той се възползваше от тях. А в случаите на Джеймс и Уейд, случаите на сексуално посегателство са продължили с години. Вярвам, че той го е правил с още много други момченца в своята кариера на педофил“.