Soundtrack.bg

Уил Смит ще играе бащата на Винъс и Серина Уилямс

Уил Смит влиза в кожата на Ричард Уилямс в лентата King Richard.

Холивудската звезда Уил Смит се отказа да играе продължението/римейка на „Отряд самоубийци“, но както и предполагахме, чернокожият актьор няма как да остане дълго време без ангажименти. Смит вече е дал съгласие да играе в лентата King Richard, където ще се превъплъти в ролята на Ричард Уилямс –  бащата на двете велики американски тенисистки Винъс и Серина Уилямс.

Автор на сценария е Зак Бейлин, който разказва историята на един от най-известните бащи в света на спорта. Именно Ричард Уилямс е човекът, който от най-ранна детска възраст започва активно да подготвя двете си дъщери Винъс и Серина за величие в тениса. И го постига. Днес 38-годишната Винъс Уилямс е бивша №1 в света и носител на 7 титли от Големия шлем, 5 от които на „Уимбълдън“. Далеч по-впечатляващи са постиженията на нейната по-малка сестра Серина, която вече се нареди сред най-великите в историята. Днес Серина е носител на 23 титли от Големия шлем, което и отрежда челно място в пантеона на величието в дамския тенис.

Нищо от това обаче нямаше да бъде възможно без амбицията на Ричард Уилямс и неговата, за мнозина – дори болна амбиция. Известно е, че още по тъмно Ричард е будил от сън своите две дъщери, карайки ги да играят тенис безброй часове по кортовете в Комптън. Носят се различни легенди и за натоварванията, на които той е подлагал двете момичета, за да могат те да развият своята мускулатура и да имат надмощие над съперничките си. Още като тийнейджърки двете сестри Уилямс печелят своите първи титли от Големия шлем.

Освен че ще влезе в ролята на Ричард Уилямс, Уил Смит ще бъде и един от продуцентите на филма. Все още се очаква потвърждение, дали и двете сестри Уилямс ще имат някакво участие в проекта. Все още лентата няма и избран режисьор, като развитие в тази насока тепърва се очаква.