Soundtrack.bg
Шазам

„Шазам!“ – различното лице на DC

Warner Bros и DC пуснаха нов трейлър на леко нетипичния за тях филм за супергерои „Шазам!“

Свикнали сме филмите за супергерои на DC да бъдат предимно мрачни и с подобна атмосфера, което ги различава коренно от продукциите на Marvel. Според някои, именно това е и една от основните причини, поради които DC изостават значително от своите най-големи конкуренти, поне ще се отнася до кино вселените на двете компании.

Съвсем различно обаче ще бъде с продукцията „Шазам!“, която ще можем да гледаме на кино екран след точно месец. Филмът ще ни покаже една по-забавна, по-свежа и по-неангажираща страна на DC, която рядко сме виждали до момента.

„Шазам!“ разказва за 14-годишното момче Били, на което отново се налага да живее с приемно семейство. Всичко обаче се обръща на 180 градуса за него, когато тайнственият магьосник Шазам му предоставя уникална възможност – Били да изрече името му на глас, което ще прехвърли всички сили на Шазам у него. От тук нататък, всеки път, когато малкият Били произнесе магическата думичка, той ще се превръща в по-възрастен супергерой. Остава обаче въпросът – с какви сили разполага точно Шазам? Това е въпрос, чийто отговор Били тепърва трябва да намери.

Вчера Warner Bros и DC пуснаха чисто нов трейлър на „Шазам!“, който ви предлагаме да видите точно сега:

Режисьор на „Шазам!“ е Дейвид Ф.Сандберг, когото познаваме от лентата Annabelle: Creation. Малкият Били е изигран от Ашър Ейнджъл, докато звездата от Chuck Закари Леви ще изиграе по-възрастната версия на супергероя. Джак Дилън Грейзър, когото познаваме от ролята му в „То“, ще изиграе ролята на най-добрия приятел на Били – Фреди Фрийман.

Преминаването към един по-лек и по-малко мрачен тон свърши чудеса за DC с „Аквамен“, който се представи брилянтно в боксофиса. Сега компанията ще опита да повтори упражнението с още по-забавния и семейно ориентиран „Шазам!“. На 5 април ще можем да разберем, дали усилията на DC са дали нужния резултат.