Soundtrack.bg

Еди Ведър изпълни кавър на парчето „Maybe It’s Time“ от „Роди се звезда“

Фронтменът на Pearl Jam Еди Ведър изпълни една от песните в хитовата лента „Роди се звезда“.

Вокалистът на рок легендите Pearl Jam Еди Ведър изненада феновете в Аризона със собствен кавър на едно от парчетата във филма „Роди се звезда“ на Брадли Купър. Става дума за песента „Maybe It’s Time“.

Това е едно от парчетата, които режисорът и един от водещите актьори в „Роди се звезда“ Брадли Купър изпълнява. Сега обаче собственият си прочит на песента представи и Ведър.

Всичко това достигна и до автора на песента Джейсън Избел, който видимо остана горд от факта, че легенда от ранга на Еди Ведър е направил кавър на негова композиция.

„Боже мили, Еди Ведър изпя моята песен за Брадли Купър тази вечер на сцена“, написа той, добавяйки: „Това е със сигурност най-странното изречение, което някога съм съставял, но определено е огромна чест. Бях на 12, когато излезе Ten, а аз  се научих да свиря всяка песен от него.“

Ten е името на разбиващия дебютен албум на Pearl Jam, излязъл през вече далечната 1991 година. Тавата съдържа някои основополагащи за гръндж жанра записи, като например „Jeremy“, „Alive“ и „Even Flow“.

Брадли Купър и Лейди Гага в сцена от „Роди се звезда“

Не е тайна, че именно фронтменът на Pearl Jam е водещото вдъхновение на Брадли Купър при създаването на образа на Джаксън Мейн в „Роди се звезда“. Любопитното обаче е, че самият Еди Ведър се е съмнявал в успеха на филма.

„Еди Ведър смяташе, че аз съм луд да искам да направя този филм“, заяви преди време Брадли Купър в свое интервю. „Той каза „Какво? Брато, недей да правиш това“.

В крайна сметка обаче решението на Брадли Купър се оказа правилно. „Роди се звезда“ се оказа един от най-успешните филми на годината, а Купър и Лейди Гага получиха номинации за „Оскар“ в съответно водеща мъжка и женска роля. Песента им „Shallow“ пък спечели статуетката за най-добра песен.