Soundtrack.bg

Последното излизане на сцена на Кийт Флинт (ВИДЕО)

Последният концерт на The Prodigy и Кийт Флинт се проведе в Нова Зеландия.

Кийт Флинт от The Prodigy е имал своя финален концерт в Оукланд, Нова Зеландия, само четири седмици преди смъртта си.

Днес британските власти потвърдиха, че 49-годишният Флинт е бил намерен мъртъв в своя дом в Есекс. Първоначално смъртта му не бе сметната за съмнителна, но впоследствие друг от членовете на The Prodigy разкри, че Флинт сам е посегнал на живота си.

Последният концерт на The Prodigy се състоя на 5 февруари, когато британските биг бийт легенди гостуваха в Оукланд, Нова Зеландия.

Кадрите, заснети от публиката, представят Кийт Флинт в обичайната му динамика и енергия на сцената. Ндали някой би си помислил, че по-малко от месец по-късно, култовият британец вече няма да бъде измежду живите.

В Оукланд The Prodigy изпълниха най-големите си класики, сред които „Breathe“, „Firestarter“ и „Smack My Bitch Up“. Освен тях, британците поднесоха на публиката и някои парчета от техния последен студиен албум, носещ името No Tourists.

Кийт Флинт почина на едва 49-годишна възраст. Той бе една от най-разпознаваемите музикални фигури на Великобритания през 90-те години на миналия век, когато славата на The Prodigy бе в своя абсолютен пик. Първоначално Флинт се присъединява към бандата като танцьор, но впоследствие става нейн фронтмен, заедно с Максим. Всичките 7 студийни албума на The Prodigy са достигали до №1 в британските чартове, а последният No Tourists се появи на пазара през месец ноември.

През 2015 година Кийт Флинт даде интервю за британския ежедневник, заявявайки, че ни най-малко не харесва поп музиката в днешно време.

„Ние бяхме опасни и вълнуващи! Но сега никой не иска да бъде опасен. Именно заради това на хората насила им се дават комерсиални и обикновени неща, които са безопасни, безопасни, безопасни.“

В личен план Кийт Флинт бе женен за японската диджейка DJ Mayumi Kai, но бракът на двамата не издържа и те се разделиха.