Soundtrack.bg

Queen и Адам Ламбърт ще свирят на „Оскарите“

Легендарните Queen ще бъдат сред изпълнителите на следващата церемония за връчване на наградите „Оскар“.

Великаните от Queen и вокалистът Адам Ламбърт ще бъдат сред изпълнителите, които ще свирят на предстоящата церемония за връчване на наградите „Оскар“ на 24 февруари. Новината бе потвърдена от самите Queen.

Разбира се, няма нищо случайно в това. Биографичният филм за Queen и Фреди Меркюри „Бохемска рапсодия“ е сред номинираните за най-добра лента, докато Рами Малек получи номинация за най-добра мъжка роля. Общо „Бохемска рапсодия“ ще се бори за пет „Оскар“-а на церемонията след 5 дни.

Официалният акаунт на Академията в Twitter също приветства легендарните Queen, пишейки: „Is this the real life? Is this just fantasy?“

В момента Queen са съставени от оригиналните членове на бандата Брайън Мей и Роджър Тейлър, както и периодично от вокалиста Адам Ламбърт. Ламбърт стартира своята поп кариера, класирайки се на второ място във формата American Idol през 2009 година. Качествата му не остават незабелязани от Мей и Тейлър, които го канят да пее с Queen в периода между 2014 и 2018 година. Басистът Джон Дийкън е друг от оригиналните членове на Queen, но той не е свирил с групата от вече три десетилетия.

Любопитното е, че вече споменатият Адам Ламбърт също се появява за кратко в „Бохемска рапсодия“. Относно това имаше редица спекулации сред феновете, докато самият той не го потвърди през миналия месец.

„Бохемска рапсодия“ вече успя да спечели някои награди, сред които приза за най-добър филм на церемонията „Златен глобус“. Междувременно Рами Малек бе отличен като №1 както със златен глобус, така и на церемонията БАФТА. Не са малко експертите, които смятат, че Малек е фаворит за най-добър актьор и на „Оскарите“ след броени дни. Е, ще трябва да почакаме няколко дни, за да се уверим сами в това.