Soundtrack.bg

Потвърдиха най-ужасната и шокираща смърт в „Игра на тронове“

Като фенове на „Игра на тронове“, виждали сме безброй пъти героите на сериала да намират смъртта си. Като цяло можем да кажем, че смъртта е заложена силно в концепцията на Джордж Р.Р. Мартин и неговия фентъзи свят.

Феновете на сериала обаче бяха натъжени от новината, съобщена лично от двамата създатели на шоуто Дейвид Беньоф и Дан Уайс. Те потвърдиха, че кончината си в бруталния свят на Вестерос е намерил и сър Паунс – котката на Томен, който за кратък период от време бе и владетел на Седемте кралства.

Дейвид Беньоф сподели пред EW, че майката на Томен – Церсей, е мразела сър Паунс и стои зад неговата мъчителна смърт. Нещо повече, кончината на горката котка е била толкова жестока, че е нямало как и да бъде излъчена.

„Церсей толкова мразеше името „сър Паунс“, че просто нямаше как да му позволи да оцелее“, разкри Дейвид Беньоф, добавяйки: „Тя го застигна с толкова диаболична екзекуция, че е твърде ужасна, за да я оставим в ефир“.

Другият създател на „Троновете“ Дан Уайс добави: „Ако си закупите супер разширения бокс сет на „Игра на тронове“, който предстои да излезе, там ще можете да видите смъртта на сър Паунс. Ще има един цял епизод, посветен на това“.

Вече покойният сър Паунс в кадър с Крал Томен

Самите създатели на „Троновете“ признаха, че работата със сър Паунс не е била никак лесна. Не за друго, а защото в случая просто говорим за котка. А както знаем, котките са доста своенравни и нямат навика да изпълняват команди, за разлика от кучетата.

„Не беше никак забавно да се работи с тази котка“, призна Беньоф, а Вайс добави: „Кучетата правят това, което поискаш от тях, ако са умни и добре обучени. Колкото до котките, те си имат свои собствени виждания.“

Е, с няколко думи, светът в „Игра на тронове“ е жесток дори към домашните любимци. А към кого ще бъде жесток и в последния сезон на шоуто, това ще разберем след неговото начало през април.