Soundtrack.bg

Walt Disney показа в действие джина на Уил Смит в „Аладин“

Вижте първи кадри на джина на Уил Смит в римейка на „Аладин“.

Walt Disney започна да осъществява съвременни римейкове на свои анимационни класики, като в това число влиза и „Аладин“ – историята на вълшебната лампа и момчето, което я намира. И на забавния син джин, който изпълнява желания.

Студиото разпространи ТВ спот, в който за първи път виждаме в действие синия джин, който ще бъде пресъздаден на голям екран от холивудската звезда Уил Смит. В ролята на Аладин е Мена Масуд, докато Наоми Скот ще бъде красивата принцеса Жасмин. Марван Кензари пък влиза в ролята на злодея Джафар.

Пред Уил Смит стои тежката задача да повтори превъзходното представяне на легендарния Робин Уилямс, който през 1992 даде гласа си на джина в напълно анимираната версия на приказката. Пресъздаването на джина в римейка на „Аладин“ се осъществява посредством специални ефекти, но мнозина отчетоха, че тази версия на джина изглежда малко… странна. Уверете се сами:

Режисьор на новия „Аладин“ е британският творец Гай Ричи, когото познаваме от класики като „Гепи“, макар и коренно различни от този му ангажимент. Премиерата на филма е насрочена за 24 май 2019 година, тъй че остава съвсем скоро до нейната поява на голям екран. Със сигурност това ще бъде преживяване, чудесно за семейства с малки деца. Но и не само.

Както посочихме, „Аладин“ е само една от класиките, които Walt Disney ще пресъздаде на кино екран. Останалите са „Дъмбо“, „Цар Лъв“, „Мулан“, „Лейди и скитника“, „Пинокио“, „Питър Пан“, „Малката русалка“ и други. Съвременните технологии ще ни позволят да се насладим на тези прекрасни истории по един напълно нов начин, който не е бил възможен преди 20 години или повече. Някои хора не харесват идеята на Disney за подобен мащабен римейк на всички тези истории, но пък ние сме на мнение, че резултатът би могъл да бъде и превъзходен. В крайна сметка, съвременната кино индустрия предлага коренно различни възможности за творците.