Soundtrack.bg

Почина енотът, послужил за модел на Ракетата от „Пазители на галактиката“

Орео – енотът, върху който е изграден образът на Ракетата от „Пазители на галактиката“, почина на 10-годишна възраст.

Marvel съобщи с голяма доза тъга, че Орео – енотът, използван за модел на Ракетата от „Пазители на галактиката“, е починал на 10-годишна възраст. Съобщава се, че Орео е издъхнал след битка със заболяване, която, за съжаление, не е могъл да спечели.

Енотът Орео се превърна в същинска звезда, след като той послужи за модел на образа на Ракетата – един от най-интригуващи образи в „Пазители на галактиката“. Животното дори посещаваше официални събития и премиери, свързани с двата филма на режисьора Джеймс Гън.

Орео и Ракетата

Новината бе потвърдена и от собственичката на енота Куинта Лейла във Facebook.

„Орео, ти направи толкова много хора щастливи. Ти бе невероятен посланик на всички еноти в света. Обичаше хората на всички възрасти, а също така и животни. Никога не бе притеснен от нищо, дори и да става дума за ходене на червения килим като Ракетата или посещение на болно дете в болницата. Ти просто се забавляваше с всичко и това се виждаше.“

Имайки предвид средната дължина на живота на енотите, може да се каже, че Орео имаше дълъг живот. Особено имайки предвид, че неговият живот започва по труден начин. Неговата майка не е имала достатъчно мляко за него и останалите си бебета, поради което Орео е трябвало да бъде хранен от бутилка. Впоследствие обаче Орео расте здрав и се превръща в един от най-известните еноти в света, вдъхновявайки обичан образ от всички фенове на Marvel и комиксите.

Орео се превръща в истинска сензация, когато режисьорът на „Пазители на галактиката“ Джеймс Гън решава да го носи на раменете си на червения килим.

Междувременно стана ясно, че третият филм от „Пазители на галактиката“ ще използва сценария на Джеймс Гън, въпреки неговото уволнение от Disney и Marvel. Както е известно, режисьорът бе освободен от поста, след като в интернет се появиха негови скандални туитове отпреди 10 години. Всички актьори от филма подкрепиха публично Гън, но въпреки това той не бе върнат на поста.