Soundtrack.bg

Подновиха „Семейство Симпсън“ за още два сезона

Култовото шоу „Семейство Симпсън“ бе подновено за своя 31-и и 32-и сезон.

Една от най-популярните анимации на всички времена „Семейство Симпсън“ ще продължи да ни радва от малкия екран. Култовото шоу бе подновено за още два сезона, което означава, че продукцията ще достигне впечатляващата дължина от 32 сезона. „Woo hoo! 32 сезона!“, зарадва се Хоумър Симпсън в изявление, добавяйки: „Пази си гърба, Meet the Press!“

И въпреки че надали „Семейство Симпсън“ ще достигне рекорда на Meet the Press от 70 сезона, „Семейство Симпсън“ е все още най-дълголетното шоу от праймтайм-а в историята на американската телевизия. През април 2018 година „Симпсън“ изпревари в това отношение Gunsmoke. Нужно е обаче да се отбележи, че уестърн сериите бяха с час дължина през по-голямото време от съществуването си, създавайки повече телевизионно време от „Семейство Симпсън“.

„Семейство Симпсън“ стартираха своя телевизионен живот като анимирани кратки клипове в шоуто на Трейси Улман през месец април 1987 година. През 1989 година те се сдобиха със собствено ефирно време, бързо превръщайки се в един от големите хитове на американската телевизия. Така мрежата Fox започна да печели значително от съществуването на анимирания сериал, включително и от масивна мърчъндайз стратегия.

В момента рейтингите на „Семейство Симпсън“ са значително по-ниски в сравнение с началото, като мнозина смятат, че шоуто е загубило сериозна част от своята креативност и обаяние. Въпреки това, всеки един епизод на сериала успява да привлече между 3 и 8 милиона зрители, което и основната причина той да продължава своето съществуване. Любопитното е, че актьорите, озвучаващи основните персонажи, все още са на линия и продължават работата си. Изключение прави единствено Хари Шиърър – гласът зад Мистър Бърнс, Нед Фландърс, Директор Скинър, Уейлон Смитърс и други, който през 2015 година напусна продукцията заради несъгласие относно своето заплащане.

През 2007 година на кино екраните излезе и игрален филм по „Семейство Симпсън“, режисиран от Дейвид Силвърман. В него жълтото семейство се оказва в сериозен проблем, след като Хоумър успява да отрови всички водни залежи на родния си Спрингфийлд.