Soundtrack.bg

Netflix закупи филма за живота на серийния убиец Тед Бънди

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile ще бъде част от каталога на стрийминг платформата Netflix.

Най-популярната стрийминг платформа в света Netflix добави още едно интересно заглавие към своя каталог. Става дума за филма на режисьора Джо Берлинджър Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, разказващ за живота и престъпленията на известния сериен убиец Тед Бънди. Филмът, който е със Зак Ефрон в главната роля, бе представен по време на фестивала „Сънданс“ и получи добри отзиви.

Тед Бънди е един от най-страховитите серийни убийци в историята на човечеството. Американецът признава за убийствата на 30 жени в периода между 1974 и 1978 година. Смята се обаче, че реалният брой на неговите жертви би могъл да бъде дори по-висок. Бънди е осъден на смърт, а впоследствие и екзетутиран.

Според информация на The Hollywood Reporter, стрийминг платформата Netflix е закупила правата на филма срещу сериозната сума от 9 милиона долара. В настоящия каталог на Netflix вече има съдържание, свързано с Бънди. Това е документалната поредица The Ted Bundy Tapes, които също са режисирани от Джо Берлинджър.

Напоследък режисьорът понесе критики, че неговата работа излишно величае чудовището Бънди, на които той самият отговори.

На този етап не е ясно кога бихме могли да гледаме Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Не е изключено филмът да се появи в каталога на Netflix едва наесен, за да бъде в борбата за различните кино награди. Освен Зак Ефрон, участие в лентата взимат още Лили Колинс, Анджела Сарафян, Морган Пайл, Джон Малкович и фронтмена на метъл легендите Metallica Джеймс Хетфийлд.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile проследява бруталните действия на Тед Бънди през погледа на неговата приятелка Елизабет Клопфер (Лили Колинс). Наричана от него Лиз, младата жена не може да приеме, че нейният възлюбен действително е способен на подобни бруталности.

Тед Бънди е осъден на смърт, а на 24 януари 1989 година е поставен на електрическия стол. Серийният убиец умира на 42-годишна възраст.