Soundtrack.bg

Киану Рийвс отказал оферта да участва в „Капитан Марвел“

Звездата от „Матрицата“ Киану Рийвс е можел да бъде част от вселената на Marvel.

Холивудската звезда Киану Рийвс е отклонил предложение да бъде част от епичната кино вселена на Marvel. Той е имал предложението да участва в предстоящия „Капитан Марвел“, влизайки в образа на Йон-Рог.

По време на интервю с Чарлс Мърфи в подкаста The Hashtag Show, Киану разкри, че е имало планове именно той да поеме тази роля. Рийвс обаче е бил принуден да отхвърли предложението, за да може да се снима в третата част на поредицата „Джон Уик“. В случая става дума за договорни особености, които не са му позволявали да поеме подобен ангажимент.

След като нещата с Киану Рийвс не са се получили, Marvel наеха за ролята британския актьор Джъд Лоу, който влезе в образа на Йон-Рог.

Разбира се, тази новина ни дава надежди, че в бъдеще ще видим отново Киану Рийвс с роля във филм за супергерои. За него това не е нова територия. През 2005 година той участва в лентата „Константин“, където бе с главна роля.

Киану Рийвс във филма „Константин“ от 2005 година.

Преди време самият Киану сподели за Screen Geek, че с радост би влязал в образа на Върколака. Това пък удобно съвпада с новината, че Marvel вече търси заместник на Хю Джакман, който в продължение на години поемаше тази роля.

Междувременно стана ясно, че „Капитан Марвел“ ще бъде първото ексклузивно заглавие в новата стрийминг платформа на Walt Disney – Disney+. Както е известно, компанията взе решение да навлезе в стрийминг бизнеса, ставайки конкурент на гиганти като Netflix, Amazon Prime и Hulu. Така филми като „Капитан Марвел“ няма да бъдат налични при конкуренти като Netflix, за да може новата платформа на Disney да предложи ексклузивитет.

„Капитан Марвел“ на режисьорите Ана Боудън и Райън Флек ще дебютира на кино екран на 8 март. В главната роля ще видим носителката на „Оскар“ Бри Ларсън, за която това е първа роля в света на супергероите.