Soundtrack.bg

Режисьорът на филма за Тед Бънди отговори на критиките

Наистина ли филмът за Тед Бънди изкарва серийния убиец в добра светлина?

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile на режисьора Джо Берлинджър е един от интересните кино проекти за тази година. Филмът направи премиера на престижия фестивал в Сънданс и разказва историята на един от най-известните и жестоки серийни убийци в историята на човечеството Тед Бънди.

Разбира се, всеки път, когато се засегне толкова деликатна тема, се появяват и критики. Според някои от тях, филмът едва ли не изкарва чудовището Бънди в добра светлина, представяйки го като очарователен и красив.

Тук бихме искали да напомним, че Тед Бънди наистина е бил красив мъж, притежаващ огромен чар. Всъщност това е и неговото основно „оръжие“, с което той е печелил доверието на десетките жени, които е убил. Надали повечето от тях биха му обърнали внимание, ако той бе грозен и безличен. Не е случайно, че режисьорът Джо Берлинджър избра именно атрактивния Зак Ефрон за ролята на Бънди.

В днешно време обаче хората се засягат от какво ли не, а в този случай мнозина се засегнаха и от Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Самият Джо Берлинджър определи подобни твърдения като „много наивни“. Любопитното е, че един от хората, които критикуват филма поради тази причина, е жена, която за щастие е успяла да се измъкне от лапите на Бънди.

Говорейки пред изданието Bustle, Джо Берлинджър отвърна: „Да се мисли, че този филм по някакъв начин величае Тед Бънди, е много наивно“.

Той добави: „Ако всъщност гледате филма ще видите, че последното нещо, което правим, е да го величаем. В края на филма той получава това, което заслужава. Ние обаче изследваме начина, по който някой може да стане жертва на неговото психопатско съблазняване“.

„Напълно наясно съм, че е донякъде лицемерно да забавляваме хората на гърба на трагедията на други хора“, заключи той.

Според режисьора на лентата, Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile предоставя един „много добър урок“ как психопатите като Тед Бънди действат и могат да манипулират жертвите си.