Soundtrack.bg

Игрите, които с нетърпение очакваме през 2019 година

Какво ново ни предстои от света на гейминга?

Гейминг индустрията е в своя пик, а през новата 2019 година също очакваме да се насладим на някои страхотни заглавия. Миналата година ни подари рубини като God of War и Red Dead Redemption 2, които, признаваме си, можем да играем още дълго време. Но какво можем да очакваме през новата година? Нека хвърлим един бърз поглед към това, което предстои.

Resident Evil 2

Римейкът на една от най-големите хорър класики в света на гейминга ще ни завладее след само два дни. Отново ще се срещнем с персонажа Леон Кенеди, когото познаваме и от Resident Evil 4. Той и Клеър Редфийлд ще се озоват в центъра на разразила се зомби епидемия в Ракуун Сити и ще трябва да дадат всичко от себе си, за да оцелеят.

Metro: Exodus

Базирани на популярната руска литературна поредица, Metro игрите също ни пренасят в постапокалиптичен свят, където оцеляването е основна цел, дори на всяка цена. В Exodus действията най-сетне ще ни пренесат извън линиите на метрото, а какво ще намерим на открито, това предстои да видим.

Anthem

След като Mass Effect: Andromeda не успя да създаде впечатлението, което всички очакваха, можете да сте сигурни, че от студиото BioWare ще направят опит да се върнат в играта с Anthem – нов шутър, който би трябвало да завладее вниманието ни след излизането си през февруари. Поне докато разберем за какво точно става въпрос и дали си заслужава.

Devil May Cry 5

Devil May Cry е една от най-обичаните hack & slash поредици в историята, а ние продължаваме да се наслаждаваме и на нови заглавия от поредицата. Франчайзът може да се похвали с красива визия, солидна файтинг система и интригуваща история. А съдейки по трейлъра, всичко това важи напълно и за предстоящия Devil May Cry 5.

The Division 2

Първият The Division ни срещна по един превъзходен начин с брутален и зловещ постапокалиптичен свят. Очакваме да бъде и с продължението на играта. След като в първата част обходихме това, което е останало от Ню Йорк, сега предстои да се насочим към столицата Вашингтон.

Days Gone

Още едно заглавие, в което се преплитат сюжети като постапокалиптичен свят и зомби епидемия. Или може би едно добро предложение, докато продължаваме да чакаме продължението на The Last of Us. Може би зомби тематиката в поп културата започна да се поизтърква напоследък, но ако продуктът е направен добре, едва ли някой ще има нещо против, нали?

Sekiro: Shadows Die Twice

From Software – студиото, стоящо зад легендарната поредица Dark Souls, отново ще ни предизвика с новото си предложение. Sekiro обаче няма да е типична souls игра от това, което чуваме. Напротив, ще получим повече възможности за експериментиране и дори за стелт убийства. Сигурни сме, че това студио няма как да ни разочарова.

Cyberpunk 2077

На този етап не е обявено официално, че Cyberpunk 2077 ще излезе през тази година, но най-вероятно именно това ще се случи. Projekt Red, които стоят зад превъзходната The Witcher 3, обещават ново изумително гейминг преживяване, макар и в доста по-различен свят от този на Вещера. Играта реално се разработва от 2012 година насам, като бе крайно време да добие завършен вид. Със сигурност това ще бъде едно от големите събития на годината в света на видео игрите.

Mortal Kombat 11

Вече говорихме за нея. Една от най-великите файтинг поредици на всички времена се завръща през април, а ние вече нетърпеливо потропваме с крака. Независимо дали сте професионален играч или просто любител, Mortal Kombat е перфектен начин да си прекарате добре, особено когато сте с приятели пред конзолата. А, да – дори и Ронда Раузи участва в проекта, макар и единствено давайки гласа си на култовия персонаж Sonya Blade.