Soundtrack.bg

Аксел Роуз: Queen и Фреди са най-великите в историята

Фронтменът на Guns N’ Roses Аксел Роуз смята Queen за най-великата банда на всички времена.

С излизането на кино екран на биографичния филм Бохемска рапсодия, всички отново сме на вълна Queen и Фреди Меркюри. Не е сега моментът да дебатираме, дали филмът на режисьора Брайън Сингър успешно пресъздава историята на бандата и нейния легендарен фронтмен. Но е хубаво, че подобни светила в музиката получават подобаващо внимание от Холивуд.

Гледайки лентата, няма как да не си задем отново въпроса – това ли е най-великата група на всички времена? Поне според вокалиста на култовите Guns N’ Roses Аксел Роуз, отговорът е „да“.

Аксел Роуз даде интервю пред медиите в Абу Даби, скоро преди концертът на Guns в емирството да бъде отменен заради заболяване на техния фронтмен. Говорейки пред списание Atlas, Аксел не спести комплименти по адрес на Queen и Фреди Меркюри, наричайки ги „най-великите в историята“.

„Поне за мен, това е лесно. Queen са най-великата банда, а Фреди Меркюри – най-великият  фронтмен“, заяви той, добавяйки: „Те са най-великите, защото са успели да внедрят в музиката си толкова много различни стилове.“

През 1992 година Аксел Роуз също отдаде почит на вече покойния Фреди, излизайки на сцена с Елтън Джон и останалите членове на Queen, изпълнявайки класиката „Bohemian Rhapsody“ на посветения на Фреди Меркюри концерт.

Иначе Аксел Роуз бе попитан, кой е неговият любим град за изнасяне на концерти. Легендарният фронтмен на Guns N’ Roses отвърна: „Ню Йорк винаги ще бъде специален за мен. Когато бяхме в Лос Анджелис свирихме на клубната сцена на Холивуд, но Ню Йорк винаги е бил мястото, където бихме искали да бъдем. Имали сме толкова много концерти там през годините. Този град ни носи наистина много спомени“.

Guns N’ Roses ще сложат край на 2018 година с концерт в Йохаенсбург, Южна Африка, а след това и с първото си в тяхната история шоу в Хавай.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY