Soundtrack.bg

Един от членовете на Queen иска „Оскар“ за Рами Малек

Брайън Мей смята, че Рами Малек заслужава „Оскар“ за ролята си на Фреди Меркюри.

Биографичната лента за Queen и Фреди Меркюри Бохемска рапсодия определено е едно от филмовите събития на годината. Светът отдавна чакаше великите музиканти, най-вече Фреди, да бъдат пресъздадени на голям екран в типичен холивудски блокбъстър. А цифрите от боксофиса показват, че феновете също са доверили на опита на Брайън Сингър и компания, нахлувайки в киносалоните, за да го гледат.

Продуцентите на „Бохемска рапсодия“ бяха изправени пред изключително труден избор, а именно – кой да влезе в ролята на Фреди Меркюри. Когато говорим за Фреди, определено говорим за може би най-харизматичния и атрактивен фронтмен на всички времена. Именно поради това, изборът на актьор, който да го пресъздаде на голям екран, е ключов за евентуалния успех на филма.

И ако сюжетът и цялостното развитие на „Бохемска рапсодия“ бе критикуван от някои филмови критици, то избраният за ролята на Фреди Меркюри Рами Малек си заслужи единствено комплименти. Повечето критици и фенове бяха единодушни, че звездата от Mr. Robot се справя по брилянтен начин с тежката си задача. Самият Рами също определи ролята си на Фреди като най-голямото предизвикателство в кариерата му до момента.

Актьорът от сериала Mr. Robot Рами Малек бе избран да изиграе Фреди Меркюри на голям екран.

Сред хората, впечатлени от представянето на Малек, е и музикантът от Queen Брайън Мей. Британският китарист дори е на мнение, че Рами би трябвало да бъде сред водещите конкуренти за „Оскар“ на следващите награди на Академията.

„Той е невероятен… без никакво съмнение, той ще бъде сред номинираните за „Оскар“. И това ще бъде наистина заслужено“, коментира Мей в интервю за Press Association.

71-годишният музикант допълни:

„Той до такава степен пресъздаде Фреди, че в един момент започнахме да си мислим, че това наистина е Фреди. Това бе наистина запомнящо се.“

Брайън Мей допълни, че не е важно какво смятат критиците за качеството на филма, а какво е мнението на феновете, защото това е най-важното в случая.