Soundtrack.bg

Официално: Правят нова версия на „Страшен филм“

Популярният пародиен франчайз „Страшен филм“ се завръща. Очаква се поредицата да бъде стартирана наново, а не да видим просто продължения на вече съществуващите филми.

Според информация на „Варайъти“, студиото Paramount Pictures вече работи над възраждане на франчайза, който приключи със „Страшен филм“ 5 от 2013 година. Новината бе съобщена по време на тазгодишния CinemaCon. Подобни на останалите филми, Miramax отново ще бъдат въвлечени в този проект, като част от него ще бъде и продуцентът на „Бързи и яростни“ Нийл Ейч Мориц.

Очаква се работата по новия проект да стартира наесен, но на този етап няма информация относно заглавие, режисьор, актьорски състав и т.н.

Поредицата „Страшен филм“ стартира през 2000 и продължи с общо пет филма до 2013, когато „Страшен филм“ 5 на режисьора Малкълм Д. Лий сложи край на франчайза. В първите четири филма имахме възможност да гледаме Анна Фарис в главната роля, докато в петия видяхме актьори като Ашли Тисдейл и Чарли Шийн. Във филмите досега видяхме и личности като Кевин Харт, Майк Тайсън, Линдзи Лоън, Снуп Дог, Мак Милър и други. В същото време в „Страшен филм“ се правеха пародии на различни хорър продукции, сред които „Писък“, „Екзорсистът“, „Следите“, „Убийствен пъзел“ и други.

„Страшен филм“ е комедийна филмова поредица, която се характеризира със сатира върху хорър, трилър и други популярни филмови жанрове. Първият филм от поредицата излиза през 2000 година и е създаден от режисьорите и сценаристите Дейвид Цукър и Джери Зукър, които са известни със своята работа върху сериите „Смехотерапия“ и „Летящи асове“. Филмите са известни със своя нестандартен хумор, запомнящи се сцени и пародии на известни филми и телевизионни предавания.

Поредицата се състои от пет филма, като всеки от тях разкрива различни сюжетни линии и пародира различни филми. „Страшен филм“ е наистина култова поредица за феновете на комедийния жанр, като се превърна в своеобразен енциклопедичен справочник за поп-културните референции от последните десетилетия.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.