Soundtrack.bg
machine gun kelly

Machine Gun Kelly изненадващо промени името си

Machine Gun Kelly, както изглежда, е сменил сценичното си име на mgk, което се вижда в музикалните стрийминг платформи и социалните мрежи.

Докато истинското му име е Colson Baker, Machine Gun Kelly е псевдонимът, който той приема за своята музикална кариера. Той го използва последователно още от първия си албум „Lace Up“ (2012) и го запазва дори при преминаването си към поп-пънк през 2020 г. с „Tickets to My Downfall“.

„Получих името Machine Gun Kelly заради бързата си и пламенна маниера на изпълнение, когато бях на 15 години и започнах да правя концерти“, е цитиран той в биографията си от First Avenue.

Machine Gun Kelly често се съкращаваше на MGK за удобство, но изглежда, че той официално прие съкратената версия като свой нов псевдоним – изцяло с малки букви. Профилите му в различни платформи за стрийминг, включително Spotify и YouTube, както и в профила му в социалните мрежи, показват mgk като неговото име.

mgk наскоро прочисти изцяло своя профил в Instagram, оставяйки само снимка на новите си татуировки, които покриват по-голямата част от горната част на тялото и ръцете му. Оттогава той пусна нова балада с пиано и рап, озаглавена „Don’t Let Me Go,“ която е второто ново музикално произведение, което издава след рок албума си „Mainstream Sellout“ (2022).

Преди това най-новата му песен беше „Pressure“ от 2023 г., която бележи завръщането му към рапа, нещо, което той сподели, че планира да направи през 2022 г.

„Ще направя рап албум за себе си. Без друга причина, без точка за доказване, без да се тюхкам… Ако продължа да правя неща, за да доказвам нещо на хората, първо ще се побъркам, и второ, няма да направя добър продукт“, заяви mgk пред Kevan Kenney от Audacy след излизането на „Mainstream Sellout“.

Напоследък сме виждали и други рок и метъл изпълнители да изчистват профилите си в социалните мрежи, когато се подготвят за нов албум, като например Sleep Token. Възможно е смяната на името на mgk да служи като ребрендиране, съвпадащо с връщането му към рапа. Дали ще го запази завинаги или ще реши да се върне на Machine Gun Kelly в някакъв момент, остава неясно.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.