Soundtrack.bg

Дженифър Лорънс може би няма да се завърне като Катнис в „Игрите на глада“

Носителката на „Оскар“ Дженифър Лорънс най-вероятно няма да се завърне във франчайза, който я направи глобална звезда в света на киното – „Игрите на глада“. Това потвърдиха продуцентите на поредицата, която скоро ще има нов филм на голям екран – „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“.

В продължение на три филма Лорънс изигра ролята на Катнис Евърдийн, което ѝ донесе световна известност. Предстоящият нов филм пък ще бъде предистория на трите филма, които добре познаваме, а действието ще се развива още преди Катнис да е била родена.

Според продуцента Нина Джейкъбсън, единственият начин Дженифър Лорънс да се завърне като Катнис е ако писателката Сюзън Колинс реши да напише нов роман, който да включва нейната героиня.

„Ако Сюзън има нещо да каже, тогава тя вероятно ще напише книга“, посочи Джейкъбсън.

Тя обаче добави, че не е оптимист за подобно развитие на нещата.

„Честно казано, колкото и да обичам Катнис, намирам нейната история за приключена. Мисля си, че Сюзън Колинс също усеща това – че историята ѝ вече е завършена“.

„Но ако това се промени, а Сюзън има нещо, което иска да каже, а това включва Катнис, тогава бих била много щастлива.“

На 17 ноември по кината излиза „Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии“, което е предистория на събитията в „Игрите на глада“, които вече познаваме. Филмът е базиран върху романа, който Сюзън Колинс издаде през 2020 година. Историята проследява младия Кориолан Сноу, чийто персонаж познаваме в по-възрастна версия, изигран от Доналд Съдърланд.

Режисьорът Франсис Лорънс също потвърди, че е готов да работи с Дженифър Лорънс като Катнис, стига Сюзън Колинс да има „някоя тематична идея, която да продължи историята на Катнис Евърдийн“.

По-важното е, че Дженифър Лорънс заяви, че е готова отново да влезе в ролята на Катнис, стига да има подобна възможност. Както обаче изглежда, на този етап няма планове нейната история да бъде продължена.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.