Soundtrack.bg

Drake изравни постижение на Майкъл Джаксън за най-много №1 хитове

Хип-хоп звездата Drake постигна ново знаменито постижение в кариерата си. Той се изравни с легендата Майкъл Джаксън по брой №1 хитове в класацията на Billboard – по 13. Това се случи благодарение на песента „First Person Shooter“ от новия му студиен албум For All the Dogs. Тракът е в колаборация с друга голяма звезда на съвременната рап музика – J. Cole.

Така Drake вече има 13 песни, които са се изкачвали до първата позиция на чарта Billboard 100 – нещо, което го поставя редом до Краля на поп музиката. Това обаче поставя двамата на четвърто място във вечната класация. Лидери в нея са The Beatles с общо 20 №1 хита в класацията Billboard 100, следвани от Марая Кери (19) и Риана (14).

Почти пророчески, в песента „First Person Shooter“ Drake рапира, че е „само една песен зад Майкъл“. За J. Cole пък това е първо участие в проект, който достига до първата позиция на престижния чарт на Billboard.

For All the Dogs е осмият студиен албум на Drake, който през годините се превърна в една от големите нови звезди на световната музика. Албумът вече достигна до първа позиция на класацията Billboard 200, което далеч не е изненадващо, имайки предвид постиженията, до които рапърът обикновено достига в работата си.

Дрейк (Drake) е канадски рапър, роден на 24 октомври 1986 г. в Торонто, Канада. Той е един от най-успешните и влиятелни рап изпълнители на световната сцена. Стартира своята музикална кариера като актьор в детския телевизионен сериал „Degrassi: The Next Generation.“ След това той се насочва към музиката и започва да пуска микстейпове и сингли. През 2010 г. издава дебютния си студиен албум „Thank Me Later,“ който моментално става хит. Той е известен със своя уникален стил, който съчетава рап музика с R&B и поп елементи. Drake често представя на публиката мелодични песни и изразителни текстове, които се фокусират на лични теми като любов, отношения и успех, което му носи доста фенове.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.