Soundtrack.bg
Брайън Мей

Брайън Мей посочи китаристите, които будят възхищение у него

Легендарният Брайън Мей от Queen сподели, че не се смята за един от великите китаристи в историята. Той обаче назова някои от музикантите, които истински будят възхищение у него с уменията си по отношение на китарата.

Реакцията на Мей идва след като наскоро фенове го избраха в класация за №1 в историята на китаристите. Пред Хауърд Стърн обаче британецът заяви, че има доста хора, които могат да правят неща, които той не умее.

Говорейки за фенската класация, легендата от Queen заяви: „Хубавото нещо на китарата е, че всички китаристи сме различни. Трудно е да правиш класации, но разбира се, че аз имам своите собствени фаворити. Усмихвам се, че са ме сложили на първо място, това е прекрасно чувство. Но лично аз мисля, че не съм дори един от първия милион китаристи на света. Има хора, които слушам всеки ден. Те правят неща, които аз никога не бих могъл да направя“.

Попитан кои са китаристите, които го впечатляват най-много, Брайън Мей отвърна: „Обичам да слушам Нино Бетанкур. Тогава просто се усмихвам, защото той прави толкова много неща, които са непосилни за мен. Това не ме притеснява, защото не се чувствам в конкуренция с останалите. Просто обичам този човек и всичко, което прави. Същото е с Джеф Бек. Същото е и с Ед ван Хален. Работили сме заедно и това бе най-страхотното чувство на света. Всеки път, когато той докоснеше струните, на мен ми падаше ченето. Просто бе красиво“.

Той продължи: „Има толкова много прекрасни китаристи. Стийв Вай е просто колосален. Разбира се, все още имам своите герои от едно време – Ерик Клептън все още е мой герой. Джими Хендрикс също. Но Джеф Бек – той е нещо изключително и далеч от всичко, което можеш да си представиш“.

През есента Queen тръгват на ново турне, а феновете ще получат шанс да чуят музиката им, макар и без титаничния Фреди Меркюри.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.