Soundtrack.bg
хари потър

Ето защо Стивън Спилбърг отказал да режисира „Хари Потър“

Легендарният режисьор Стивън Спилбърг е бил водещ кандидат да режисира първия филм от поредицата за Хари Потър – „Хари Потър и Философския камък“. В крайна сметка, лентата бе режисирана от Крис Кълъмбъс, докато Дейвид Йейтс завърши франчайза с последните четири.

Цялата поредица обаче е можела да стартира по коренно различен начин, а легендарният Спилбърг да е седнал в режисьорския стол. Той обаче отказва предложението по причина, която заслужава внимание – искал е да си вземе почивка от около година и половина, за да бъде заедно със семейството си и да гледа как децата му растат.

Някои отбелязват, че така филмите за Хари Потър са загубили много. Не само заради безспорния талант на Стивън Спилбърг, но и заради отличната му работа с деца-актьори, примери за което са филми като „Извънземното“. Можем само да предположим какво щеше да направи той с актьори като Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, които по това време все още бяха в ранна детска възраст. Не че Крис Кълъмбъс не свърши отлична работа, но все пак говорим за самия Стивън Спилбърг.

Самият Спилбърг обаче споделя, че не съжалява заради това, че не е успял да работи във вселената на Хари Потър.

„Може да се каже, че жертвах участието си в страхотен франчайз. Днес обаче съм доволен от това си решение, защото успях да прекарам време с близките си хора“.

Е, няма смисъл да се съжалява за нещо, което не се е случило, разбира се. В крайна сметка, филмите за Хари Потър се получиха добре и не разочароваха феновете на поредицата на Дж. К. Роулинг. Самият Рупърт Гринт от своя страна изрази мнение, че най-вероятно филмите ще бъдат направени и наново в бъдеще, а нищо чудно да се появят и сериали по темата. Последното изглежда наистина вероятно, имайки предвид, че сериалите стават все по-популярни в последно време заради стрийминг платформите.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.