Soundtrack.bg

Глупава реплика попречила на Пиърс Броснън да бъде Батман

Ирландският актьор Пиърс Броснън е можело да влезе в ролята на Батман, но глупава реплика пред режисьора Тим Бъртън му коствала каквито и да е шансове да получи работата. Това разкри самият той в The Tonight Show.

Днес Броснън е познат най-вече с ролята си на Джеймс Бонд, но той е можело да бъде и екранният Брус Уейн. Ирландецът довери, че е кандидатствал за ролята на Батман в режисираната от Тим Бъртън версия от 1989 година. Тогава кастингът бе спечелен от Майкъл Кийтън, който и до днес е смятан за един от добрите избори за персонажа на Тъмния рицар.

По това време Пиърс Броснън все още не бе Бонд, но бе допил популярност с телевизионния сериал Remington Steele. В своето интервю той сподели, че е казал нещо много тъпо на Тим Бъртън, което вероятно е намалило шансовете му.

„Помня, че казах нещо много глупаво на Тим Бъртън“, спомня си Броснън, добавяйки: „Казах му, че не мога да разбера защо който и да е мъж би носил бельото си извън панталоните“.

Пиърс Броснън е можело да бъде Батман във филмите на Тим Бъртън

Според ирландския актьор, това му е коствало ролята. Той обаче добави: „Но ето, че най-добрият човек за ролята (Майкъл Кийтън) я получи“.

Скоро все пак ще можем да гледаме Пиърс Броснън в супергеройски филм на DC, макар и не точно „Батман“. 69-годишният актьор играе Доктор Фейт в „Черния Адам“ с Дуейн Джонсън, който ще дебютира в кино салоните след само броени дни. С този филм DC ще опита да възроди интереса към своята филмова вселена, която от самото начало отстъпва на тази на големия конкурент Marvel. Остава и да видим как ще протече дебютът сред супергероите на Дуейн Джонсън, който отдавна имаше амбиция да реализира проекта за Черния Адам – един от най-могъщите персонажи в света на DC. Е, само след броени дни ще знаем дали си струва.