Soundtrack.bg
Иван Муди

Фронтменът на Five Finger Death Punch: Умрях за три минути и видях светлината

Фронтменът на Five Finger Death Punch Иван Муди призна, че е имал твърде близък досег със смъртта и дори е бил мъртъв за няколко минути, виждайки „светлината“.

Муди разказа за това в интервю за изданието Metal Hammer. Той призна, че в основата на всичко е бил алкохолът и опитите му да се справи с този проблем. Оказва се обаче, че да спреш алкохола без нужните предпазни мерки и лекарства не е толкова лесно, колкото звучи.

В интервюто си Иван Муди разказа: „Бях мъртъв, човече. Две години поред не спрях да пия, като за цялата година ми се събираха общо четири дни, в които не съм приемал алкохол. Това е наистина абсурдно. Тогава опитах да спра пиенето. Заключих се вкъщи за четири дни, като само помня, че на четвъртия ден дойде дъщеря ми и станах, за да ѝ подам чаша с вода. Не помня нищо друго“.

„Ако се опиташ да спреш алкохола без нужните лекарства и всичко останало, просто ще пукнеш. Това ми се случи и на мен. Бях мъртъв за около три минути и половина. Озовах се на място, където не бях себе си, не бях в тази физическа обвивка. Но за първи път, откакто съм жив, почувствах покой“.

Иван Муди разказа, че докато е бил мъртъв, той е успял да види загадъчна синя светлина. „Беше много тихо и спокойно. Помня, че не се тревожех за нищо. Нямаше никаква материя около мен, беше единствено и само истинска енергия. Сигурен съм, че това беше Отвъдното, а аз бях на ръба да прекрача прага“.

В този момент Иван Муди е получил пристъп, като е бил нужен дефибрилатор, за да бъде върнат към живота. „Следващото нещо, което ми се случи, беше да се събудя и да видя дефибрилатора, докато дъщеря ми плачеше над мен. Помня, че тя ми крещеше „Моля те, не сега“. Този глас ме върна обратно и ме събуди“.

На 19 август Five Finger Death Punch ще представят своя нов албум, който носи тематичното за признанието на Иван Муди име Afterlife.