Soundtrack.bg
Елтън Джон

Елтън Джон: В момента жените правят най-добрата музика

Легендарният сър Елтън Джон е на мнение, че в момента дамите създават най-качествената поп музика в световен мащаб. Едно от малкото изключение според него е Сам Фендър.

Сър Елтън даде интервю за изданието Music Week, споделяйки някои от имената, които му правят най-силно впечатление в момента. Сред тях той посочи артисти като Nova Twins, Wet Leg, Let’s Eat Grandma, The Linda Lindas и Haim. Британският изпълнител е категоричен, че те създават най-качествената музика в момента.

Елтън Джон добави: „Тези момичета разбиват и правят наистина най-добрата музика към момента. Освен Сам Фендър, нито един друг от момчетата не го прави. Правят го момичетата. Това е глътка свеж въздух, защото всичко това идва от невинност и абсолютна радост. Поне според мен, това е смисълът на музиката“.

Коментирайки чартовете с най-популярните артисти, сър Елтън все пак посочи Хари Стайлс като един от най-качествените изпълнители. И добави, че артисти като Шарън ван Етън и Ейнджъл Олсен би трябвало да заемат по-високи места в класациите“.

„Прекрасно е, че виждам отново Кейт Буш под №1, но за съжаление в Топ 20 няма кой знае колко добри песни. А колкото до чартовете с албуми, те са пълни с изпълнители като мен, ABBA и Queen“, отбеляза британецът.

„Случват се и някои странни неща. Артисти като Сам Фендър и Хари Стайлс се появяват в класациите, а след това изчезват заради изпълнители от 80-те. Депресиращо е, че има и много албуми, които заслужават да бъдат в класациите на албумите, като например – тези на Хуанита Еука, Шарън ван Етън и Ейнджъл Олсен. Аз обаче искам да знам защо те не са там? Заради хора като мен!“

Тези дни още един легендарен музикант предизвика вълнение с думите си. Един от членовете на Pink Floyd Роджър Уотърс напомни, че е доста по-важен от съвременни звезди като The Weeknd или Drake. Той добави, че ни най-малко не го интересува кой колко милиарда слушания или гледания има.