Soundtrack.bg
Алис Купър

Алис Купър с любопитна теория: Хубаво е, че рокът вече не е най-популярният стил

Рок и метъл легендата Алис Купър сподели доста интересно мнение, говорейки пред изданието LA Weekly. Той смята, че за тежката музика е дори нещо хубаво, че това вече не е най-популярният стил в света.

Обсъждайки развитието на рока като цяло, Купър каза: „Имаше време, когато рок бандите бяха бунтари. Ние бяхме като онези хлапета, които не са поканени на партито, поради което стоят отвън и гледат какво се случва вътре. Мисля, че сега постепенно се връщаме обратно към това. Като цяло е нещо здравословно, че рокаджиите вече не са номер 1, номер 2 и номер 3. Отново сме обратно в позицията, в която сме бунтари“.

Попитан дали като артист си по-свободен, когато не си част от мейнстрийма, Алис Купър отвърна: „Джийн Симънс каза, че рокът е мъртъв, но мисля, че по-скоро той говореше от финансова гледна точка. Предполагам, че в момента хлапетата по гаражите изучават музиката на групи като Guns N’ Roses, Aerosmith, Alice, Ozzy… тези 16-годишни деца просто са завладяни от рока. Това е здравословно. Наистина, наистина здравословно“.

Легендарният артист е твърдо уверен, че рокът никога няма да умре. Той заяви: „Не смятам, че рокът някога ще умре. Когато говорим за хард рок, като например Rolling Stones или The Who, това е музиката, която остана. Грънджът бе тук за малко, пънкът – също, но хард рок бандите никога не спряха. Така че ако си хард рок банда, можеш да продължиш точно толкова, колкото желаеш“.

Алис Купър е истински динозавър в света на рока. Той създава музика от 60-те години до днес, като е многократно номиниран за награда „Грами“. Свири в банда, носеща неговото име, но има и огромен по количество материал като солов артист. Смята се за един от първите изпълнители, които представят хорър тематиката в света на рок музиката. Има повече от 50 милиона продадени албума в течение на кариерата си.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.