Soundtrack.bg
Pearl Jam

Pearl Jam сбъднаха предсмъртното желание на свой фен (ВИДЕО)

Гръндж легендите Pearl Jam показаха сърце и сбъднаха мечтата на свой голям фен, който има оставащи няколко месеца живот.

Това се случи по време на техен концерт в немската столица Берлин. Те качиха на сцената свой почитател, за когото стана ясно, че има оставащи едва няколко месеца живот. Едно от неговите последни желания е било да посети концерт на Pearl Jam, а сега американската банда направи нещо повече – качи го на сцената, където той получи овациите на публиката.

Въпросният млад мъж се казва Роланд Мандел и е болен от ALS – амиотрофична латерална склероза. От кадрите се вижда, че той вече е в инвалидна количка. Той е можел дори да пропусне концерта на Pearl Jam, тъй като е станало ясно, че всичките 12 места за фенове с инвалидни колички са били запазени. Тогава неговото семейство е написало писмо до организаторите на концерта, за да обяснят състоянието на Мандел и че това е едно от предсмъртните му желания. Тогава организаторите са реагирали и са му намерили място в близост до сцената.

По време на концерта Pearl Jam са изпълнили кавър на парчето „I Believe in Miracles“ на Ramones, а след това са качили Роланд на сцената при тях.

Фронтменът Еди Ведър сподели пред публиката: ‘Той трябва да усети тази специална вечер. Положил е много усилия, за да бъде тук с нас. Обичаме те, Роланд“.

След станалото, съпругата на Роланд Мандел сподели пред немските медии: „Това бе просто невероятно. Той бе истински развълнуван, позитивно настроен и пълен с адреналин. Това ще остане с него за вечността“.

Pearl Jam са една от най-влиятелните гръндж банди на всички времена. През 2020 година те издадоха своя 11-и студиен албум – Gigaton.