Soundtrack.bg

Батман на Робърт Патинсън е вдъхновен от Кърт Кобейн

Робърт Патинсън е новият Батман, както вече добре знаем. Той наследява ролята от Бен Афлек, който влезе в ролята на Тъмния рицар в няколко мащабни продукции на DC. Дебютът на Патинсън ще бъде в лентата The Batman на режисьора Мат Рийвс, която се очаква на голям екран в началото на месец март 2022 година.

Самият Мат Рийвс сподели интересен факт, а именно, че е бил вдъхновен от музиката на Nirvana и Кърт Кобейн, докато е работил по сценария на филма.

В ново интервю Рийвс заяви следното: „Когато пиша сценарий, винаги слушам някаква музика. Докато пишех първия акт на филма си бях пуснал песента „Something in the Way“ на Nirvana. Тогава ми светна нещо – вместо да направим Брус Уейн да изглежда като добре познатия плейбой, който сме виждали и преди, би могло да има различна версия – на човек, който е преживял голяма трагедия и е станал саможив“.

Мат Рийвс добави, че е сметнал Робърт Патинсън идеален за ролята след като го е гледал във филма Good Time от 2017 година.

„В този филм истински можеш да почувстваш неговата ранимост и отчаяние, но също така можеш да усетиш и силата му. Още тогава ми се стори, че това е страхотна комбинация. Той има и нещо от Кърт Кобейн в себе си – как прилича на рок звезда, но също така усещаш, че може и да е наистина вглъбен в себе си“.

The Batman е очакван с голям интерес и заради страхотния си актьорски състав. Освен Робърт Патинсън, участие във филма взимат още имена като Колин Фарел, Пол Дейно, Зоуи Кравиц, Анди Съркис, Джефри Райт, Джон Туртуро и други.

През 2022 година ще видим и няколко други филма от вселената на DC. Това са „Черния Адам“ с Дуейн Джонсън, „Светкавицата“ и продължението на „Аквамен“. В платформата HBO Max би трябвало да видим и филм за Батгърл, който също представлява интересно предложение.