Soundtrack.bg

Ерик Клептън ще бъде гост в новия албум на Ози Озбърн

Един от най-великите китаристи на всички времена Ерик Клептън ще бъде сред специалните гости в новия студиен албум на Ози Озбърн. Това потвърди самият Принц на мрака в последното издание на формата Ozzy Speaks.

Новият студиен проект на Ози все още няма официално име, но той ще последва издадения през 2019 година Ordinary Man. Тогава впечатление направи страхотният екип от гости на проекта, сред които бяха сър Елтън Джон, Роб Трухильо от Metallica, Чад Смит от Red Hot Chili Peppers, Слаш от Guns N’ Roses, Тейлър Хоукинс от Foo Fighters и други.

В новото издание на Ozzy Speaks, легендарният фронтмен потвърди, че в новия му албум ще присъстват имена като Ерик Клептън, Джеф Бек, Тони Айоми и Зак Уайлд. Основен продуцент на албума, както и миналия път, ще бъде Андрю Уот.

Ози разкри някои интересни детайли, свързани с работата с подобни утвърдени музиканти.

„Обикновено пишеш песента и ги молиш да изсвирят или изпеят това, което им даваш. Хубавото е, че винаги е добре да работиш с някого другиго, но лошото е, че ако нещата не се получат, няма как просто да го махнеш, защото това наистина ще ги ядоса“.

Ози разказа и случка от работата с Ерик Клептън по новия албум. „В песента, в която участва Ерик, имаше малка част от текста, която беше за Иисус. Той не беше напълно сигурен в това, но в крайна сметка всичко приключи добре. Солото, което той направи на китарата, беше наистина добро“.

По-рано през годината Ози беше казал, че вече работи усилено по „13 или 14 наистина добри песни“. Тогава той разкри, че едно от парчетата носи името „Patient Number Nine“ и е написано специално за него и съпругата му Шарън Озбърн.

Ако искате да слушате Ози Озбърн на живо, имайте предвид, че през януари и февруари той е на турне с Judas Priest в континентална Европа, преди да свири и във Великобритания през март.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.