Soundtrack.bg

Walt Disney заличават цялата трета трилогия на „Междузвездни войни“?

Walt Disney са готови да признаят, че третата трилогия от „Междузвездни войни“ бе абсолютен провал. Нещо повече, те са готови да заличат и трите филма от официалните канони, сякаш никога не са се случвали. Това съобщава журналистът и ютубър Doomcock, който досега често е показвал, че разполага с надеждна вътрешна информация в кино индустрията.

Ако Disney изобщо решат да направят нещо такова, те планират да заличат цялата трета трилогия – „Силата се пробужда“, „Последните джедаи“ и „Възходът на Скайуокър“. И трите филма бяха приети с унищожителни критики от феновете и критиците, като много от тях мечтаят те никога да не се бяха случвали.

Doomcock информира, че вместо да правят нова трилогия от филми, Walt Disney планират по-скоро да продължат да пренапишат историята посредством сериали в собствената си платформа Disney+. Супер успешнията „Мандалорецът“ показа, че това действително работи. От друга страна, по този начин компанията ще успее да привлече множество нови абонати за своята стрийминг услуга.

Най-голямата новина, която Doomcock съобщава, е че Walt Disney искат да представят събиране на тримата герои Люк Скайуокър, Лея Органа и Хан Соло. Тримата така и не бяха показани заедно в последната трилогия, въпреки факта, че има заснети около десет минути, в които те са на едно място.

Doomcock казва: „Източниците ми казват, че съществуват заснети кадри, в които Люк, Лея и Хан са заедно. Сцената е около десет минути.“

Определено много фенове искат по-добър финал на сагата за Скайуокър. В деветия филм режисьорът Джей Джей Ейбрамс се опита да „поправи“ предходния – „Последните джедаи“, но крайния резултат бе повърхностна продукция с множество клишета. Най-скандалното пък бе начинът, по който Дарт Сидиъс бе съживен от мъртвите, за да се появи като основен антагонист във „Възходът на Скайуокър“.

От друга страна сериали като „Мандалорецът“ показаха, че Disney все пак имат потенциала да създадат добър продукт с марката „Междузвездни войни“. За целта обаче трябва да бъдат ангажирани точните хора.