Soundtrack.bg

Вижте трейлър на документалния филм за Серж Танкян (ВИДЕО)

Вече можем да видим трейлър на документалния филм Truth To Power, в центъра на който е легендарният фронтмен на System of a Down Серж Танкян. Документалката е фокусирана върху политическата и социална активност на Танкян, и по-конкретно – върху усилията му да увеличи вниманието на обществеността към Арменската революция от 2018 година. Очаква се филмът да дебютира на 19 февруари.

Режисьор на Truth To Power е Гарин Хованисян, който споделя: „Вярвам, че музиката и посланието на нашия филм може да докосне сърцата на зрителите по цял свят, вдъхновявайки ни да говорим и да дадем сила на истината“.

Т.нар. Арменска революция са събитията в Армения от 2018 година, когато в страната се състояха серия от антиправителствени протести срещу местния лидер Серж Саркисян и контролираното от Републиканската партия правителство.

В документалния филм Truth To Power ще можем да видим интервюта с останалите музиканти от System of a Down, които никога не са се притеснявали да обвързват музиката си с политически теми. Ще видим още интервю с китариста на Rage Against the Machine Том Морело, продуцента Рик Рубин и други известни лица.

Вижте трейлър на продукцията:

По време на трейлъра можем да чуем гласа на Серж Танкян, който казва: „Армения преминава през тази несправедливост, това задържане на населението, чиято съдба се решава от шепа корумпирани лидери“. Продуцентът Рик Рубин от своя страна му казва: „Нещата, които казваш, отразяват всичко, което се случва. Много хора не желаят да говорят за това, но това не означава, че всичко това не се случва“.

Наскоро System of a Down издадоха за първи път нова музика от 15 години насам. Те представиха две песни – „Protect the Land“ и „Genocidal Humanoidz“, като и двете парчета се фокусират върху военния конфлихт в Нагорни Карабах. Феновете на бандата се надяват SOAD да се завърнат към по-активно правене на музика, но не е тайна, че между членовете на групата има някои сериозни конфликти, които пречат на това.