Soundtrack.bg

Drake е първият артист с 50 млрд. стрийма в Spotify

Канадският хип-хоп артист Drake е първият в историята артист, който успява да премине границата от 50 милиарда слушания в най-популярната стрийминг платформа Spotify.

Drake винаги е бил един от най-популярните артисти в шведската платформа. Само парчето му „God’s Plan“ има вече повече от 1.67 милиарда слушания от страна на меломаните. Данните бяха потвърдени от уебсайта Chart Data, който е специализиран в следене на движенията по чартовете и цифрите в стрийминг платформите.

Платформата ChartMasters потвърждава новината. Оттам обявяват, че Drake има 35.72 милиарда слушания на собствени продукции, както и още 14.30 милиарда слушания на парчета, в които той е гост изпълнител.

Самият Drake отбеляза сравнително скромно успеха си, пускайки стори в социалната мрежа Instagram с добавено смайли към новината:

Един от близките приятели на Drake сред изпълнителите Future поздрави канадския артист за постижението му:

Следващият студиен албум на Drake ще носи името Certified Lover Boy и се очаква да излезе най-вероятно до края на този месец. Това ще бъде шести студиен запис на канадската звезда. През месец август Drake пусна първи сингъл от албума – песента „Laugh Now Cry Later“ в колаборация с Lil Durk.

Имайки предвид излизането на предстоящия му албум, вече постигнатите от Drake цифри в Spotify дори ще се увеличат, което прави постиженията му още по-впечатляващи.