Soundtrack.bg

Metallica обещаха: Следващият албум ще е най-добрият досега

Много метъл фенове вероятно смятат, че най-добрите дни на Metallica вече са зад гърба им. И това е напълно нормално с напредване на годините. Траш метъл легендите успяха да създадат някои от най-добрите продукции в историята на жанра, като и до днес Metallica се радват на огромна популярност.

Любопитен детайл е, че самите Metallica явно не смятат, че най-доброто е зад гърба им. Или това се отнася поне за барабаниста Ларс Улрих.

Тези дни Улрих даде интервю за изданието Classic Rock, говорейки за предстоящ нов албум на американската група. За последно Metallica издадоха Hardwired… To Self-Destruct през 2016 г., но те вече имат планове за нещо следващо.

Говорейки за престоящия нов албум на Metallica, Ларс Улрих заяви: „Това е най-тежкото, най-якото нещо, което сме правили досега. Ако оставим шегата настрана, защо изобщо бихме продължавали да се занимаваме, ако смятаме, че най-добрите ни неща са в миналото?“

Улрих добави: „Ние от Metallica наистина обичаме целия креативен процес по създаването на нова музика. Именно поради това не смятам, че някога изобщо бихме спрели да го правим“.

Излезлият през 2016 г. Hardwired… To Self-Destruct бе албум номер 10 в богатата дискография на Metallica. Записът съдържа общо 12 композиции и бе продуциран от Грег Фидълман, който работи с групата и по предходния Death Magnetic от 2008 г. Албумът дебютира под №1 в чарта Billboard 200, продавайки почти 300 000 бройки още в първата седмица.

Това е поредно интервю, в което Ларс Улрих говори за новия албум на траш метъл боговете. През тази година той говори и пред Rolling Stone, заявявайки: „Да пиша музика винаги ме кара да се чувствам ентусиазиран относно това, което предстои. Често си казвам: „Мамка му, все още имаме възможност да направим най-доброто, което сме правили досега, да направим разликата.“

На този етап не можем да прогнозираме кога ще излезе следващият албум на Metallica. Пандемията от коронавирус сериозно обърка плановете на цялата музикална индустрия и е трудно да се каже каквото и да е било в този момент.