Soundtrack.bg

Джордж Лукас обясни защо се е отдръпнал от „Междузвездни войни“

Създателят на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас призна, че пред него е стояла възможността да напише и третата трилогия от поредицата, която бе първа след закупуването на франчайза от страна на Walt Disney.

За съжаление, епизоди VII, VIII и IX от „Междузвездни войни“ разочароваха голяма част от феновете на поредицата. Два от тези три филма бяха режисирани от Джей Джей Ейбрамс, като веднъж се пробва и Райън Джонсън. Третата трилогия приключи с Епизод IX „Възходът на Скайуокър“, но финалът остави цялостното впечатление, че третата трилогия е разочарование. Поне така бе за една голяма част от феновете, доколкото сме забелязали.

В нова книга за „Междузвездни войни“ Джордж Лукас посочва, че в началото той дори е започнал работа по третата трилогия, но в даден момент е решил, че не иска да участва в това, тъй като е поискал повече време за семейството си.

„По времето, когато започвах третата трилогия, проведох разговори с актьорите и стартирах подготовка. По същото време, заедно със съпругата ми, очаквах и раждането на дъщеря ни“, започва Лукас.

„Обикновено ми отнема около 10 години, за да създам трилогия. Епизодите между I и III успях да създам между 1995 и 2005 година. В един момент обаче си зададох въпроса – това ли ще правя до края на живота ми? Наистина ли искам отново да премина през всичко това? В крайна сметка взех решение, че предпочитам да отгледам дъщеря си и да се наслаждавам на живота, поне за момент“, добавя легендарният режисьор.

Разбира се, ние няма да спрем да се питаме, дали последните три филма нямаше да бъдат по-добри, ако Джордж Лукас бе решил да се заеме с този ангажимент. Отговор на този въпрос обаче няма как да получим, разбира се. Все пак, нищо не ни пречи да се насладим на сериала на Disney+ „Мандалорецът“, който определено „показва“ на филмите как се създава качествен Star Wars продукт.