Soundtrack.bg

Майли Сайръс работи върху албум с кавъри на Metallica

Една от големите звезди на поп музиката Майли Сайръс готви нещо ново и изключително нестандартно за своите фенове. 27-годишната американка потвърди, че работи върху собствен албум с кавъри на траш метъл легендите Metallica. Самата тя посочи, че вече се чувства абсолютно запленена от проекта и работи с голямо желание върху него.

През уикенда Майли Сайръс отново показа по-рядко срещана нейна страна, когато изпълни кавъри на The Cure и The Cranberries по време на #SOSFest. Говорейки за Interview Magazine, тя сподели: „Работим върху албум с кавъри на Metallica. Невероятни късметлии сме, че имаме възможността да продължим да работим върху изкуството си, дори и в подобни времена. В началото сякаш ми липсваше вдъхновение, но сега съм абсолютно запленена от проекта“.

Можем да ви напомним, че това не е първи път в който конкретно Майли Сайръс флиртува с музиката на Metallica. През 2019 година тя бе сред хедлайнерите на Glastonbury Festival и изпълни собствен кавър на титаничната балада „Nothing Else Matters“.

В същото интервю за Interview Magazine Сайръс споделя любовта си и към други икони на рок музиката.

„Хората ме питат кой артист съм изучавала, за да изградя движенията си на сцената. Винаги казвам едно и също име – Iggy Pop.“

На този етап обаче нямаме никакви детайли относно въпросния албум на Майли с кавъри на Metallica, нито знаем кога бихме могли да можем да го чуем за първи път. Ситуацията с COVID-19 продължава да тормози сериозно и музикалната индустрия, като множество проекти се отлагат за по-нататъшен етап.

Въпреки че е само на 27 години, през ноември се очаква да излезе седмият студиен албум на Майли Сайръс. Той ще носи името She Is Miley Cyrus, а един от водещите сингли от него е парчето „Midnight Sky“, което бе представено през месец август. Част от хората, с които Майли Сайръс по новия си албум, са имена като The Neptunes, Били Айдъл, Марк Ронсън, Mike Will Made It и други.