Soundtrack.bg

Ози Озбърн започва работа по нов солов албум

По-рано през годината Ози Озбърн издаде първия си солов албум от десетилетие насам, но сега Принца на мрака е силно мотивиран да стартира работа и по още един проект. Макар и вече на преклонна възраст, а и с немалко здравословни проблеми, Ози е пълен с творческа енергия и желание за работа в студиото.

За съжаление, здравето на британския метъл музикант не е цветущо в последните години. По-рано през годината Ози обяви, че се бори с болестта на Паркинсон. Освен това, той преживя тежка пневмония, както и ужасяващо падане в дома си, което сериозно го нарани. Сега обаче неговата съпруга Шанън заяви, че Ози „става по-силен с всеки следващ ден“, което вдъхна увереност на милионите му фенове.

Въпреки проблемите си, Ози Озбърн записа и издаде соловия си албум Ordinady Man, участие в който взимат имена като сър Елтън Джон, Слаш от Guns N’ Roses и рапърът Post Malone.

Шарън Озбърн взе участие в подкаста на Стиви О и разкри, че Ози вече работи по нов солов албум. Ето какво заяви тя: „Той започна работа по нов солов албум с продуцента Андрю Уот. И знайте, че просто не можете да го спрете. Той вече го прави“.

Ставайки дума за здравословното състояние на фронтмена на великите Black Sabbath, Шарън Озбърн заяви: „Той се справя наистина, наистина добре. Неговата травма бе ужасна. В един момент лекарите смятаха, че той може и да не успее да проходи повече. Той обаче го прави и се справя страхотно. От медицинска гледна точка, на него определено му се насъбра много. Но се справя добре и става по-силен с всеки следващ ден“.

Ози Осбърн е вече 71-годишен, но определено впечатлява с желанието си да продължи да прави музика. Имайки предвид обаче здравословните му проблеми, не е ясно дали Принца на мрака някога отново ще тръгне на турне. Той имаше такива планове, но ситуацията с коронавирус обърка плановете на британеца.