Soundtrack.bg

Чуйте този кавър на Крис Корнел на парче на Guns N’ Roses (АУДИО)

Близките на Крис Корнел почетоха паметта му навръх неговия рожден ден. Като специален подарък за феновете на рок музиканта, те пуснаха за свободно слушане негов кавър на парче на Guns N’ Roses. В случая става дума за песента „Patience“, който Guns представят през вече далечната 1989 година. На 20 юли Крис Корнел щеше да отпразнува своя 56-и рожден. Легендарният фронтмен на Soundgarden се самоуби през 2017 година, неочаквано за всички.

Разбираме че, че кавърът на „Patience“ е записан по време на сесия, с която Крис е работил по проект за солов албум. Той е бил в студиото с продуцента Брендън О’Брайън.

Вдовицата на Корнел – Вики написа в социалната мрежа: „Един от инженерите на Крис ми напомни за записите от 2016 година, които все още има. „Patience“ бе един от тях. Този запис е вдъхновен от нашата дъщеря Тони, която е огромен фен на Guns N’ Roses. Тя помоли баща си да я научи да свири това парче на китара. Неговият кавър е плашещо красив.“

„Неговият рожден ден изглежда като перфектният момент да го споделим и да отпразнуваме Крис, неговия глас, неговата музика, истории и изкуство. Един човек не е мъртъв, докато името му все още се изговаря. А чрез изкуството, душата на артиста все още гори ярко над всички онези, които си спомнят за него и почитат паметта му. Споделяйки музика, която бе специална за Крис, ние пазим частица от него тук с нас – неговото сърце и душа. Неговата любов и наследство“.

„Споменът за твоята усмивка все още прави сърцето ми, колкото и да е разбито, да бие също толкова бързо, колкото в първия път, когато се срещнахме. Обичаме те, Крис. Честит рожден ден“, добави още Вики Корнел.

Крис Корнел отне живота си на 18 май 2017 година след концерт на Soundgarden в Детройт. В системата му бе открит коктейл от различни химически вещества, приети под формата на лекарства.