Soundtrack.bg
Public Enemy

Public Enemy представиха нов сингъл, насочен срещу Доналд Тръмп

Иконите на политическия и социален хип-хоп Public Enemy се върнаха към корените си, пускайки нов сингъл, атакуващ директно настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп. Песента се казва „State of the Union (STFU)“ и е в колаборация с легендарния продуцент DJ Premier.

Още в първите редове на трака, култовият Chuck D заявява: „Whatever it takes rid of this dictator / POTUS my tail ass debator“.

Говорейки за новия сингъл на Public Enemy, Chuck D споделя: „Нашият колективен глас става все по-силен. Останалата част от планетата е на наша страна. Не е достатъчно обаче единствено да говорим за промяната. Трябва да се покажете и да заявите тази промяна. Нужно е да отидем и да гласуваме, сякаш животите ни зависят от това. Защото наистина зависят.“

Бившият член на групата Flavor Flav от своя страна добавя: „Public Enemy го казват така, както е. Време е той да си тръгне.“

Public Enemy споделиха и въздействаща обложка на новия си сингъл.

На нея се изобразява сцената от убийството на Джордж Флойд от полицейски служител. По униформата на полицая се виждат нарисувани свастики, докато Доналд Тръмп е изобразен на заден план.

Обложката на новия политически сингъл на Public Enemy

Public Enemy са едни от основоположниците на политическия и социален рап. Бандата стартира дейността си още през 80-те години на миналия век. Public Enemy имат издадени 14 студийни албума, последният от които – Nothing Is Quick in the Desert, бе пуснат през 2017 година.