Soundtrack.bg

Том Круз ще заснеме филм на борда на Международната космическа станция

НАСА официално потвърди, че ще съдейства на Том Круз и Илън Мъск да заснемат филм на борда на Международната космическа станция.

Наскоро бе съобщено, че Круз и Мъск планират да се превърнат в първите хора до момента, заснели филм изцяло в Космоса. И по-конкретно – на Международната космическа станция. Мъск потърси съдействието на НАСА, като по всичко изглежда, че ще го получи.

НАСА, в лицето на нейния администратор Джим Брайдънстайн, потвърди, че Том Круз действително ще бъде главното действащо лице в подобен амбициозен проект.

Брайдънстайн заяви с пост в Twitter: „В НАСА сме развълнувани, че ще работим с Том Круз, за да бъде заснет филм на борда на Международната космическа станция. Имаме нужда от популярната медия, за да вдъхновим нова генерация от инженери и учени, за да направим амбициозните планове на НАСА реалност“.

В момента Том Круз работи по снимките на седмия филм от франчайза „Мисията невъзможна“. 57-годишният актьор е известен с това, че няма навика да използва дубльори и сам заснема опасните каскади във филмите си. В някои случаи Круч дори е получавал сериозни травми вследствие на този си навик, а за снимките на „Мисията невъзможна: Призрачен протокол“ дори изкачваше най-високата сграда в света Бурдж Халифа в Дубай.

Все още не знаем нищо за филма, който Том Круз ще заснеме на борда на Международната космическа станция. Определено обаче това е може би най-интригуващият проект, за който сме чували напоследък. В крайна сметка, до този момент никой не е заснемал филм в Космоса. Ние пък не сме изненадани, че амбициозният и иновативен ум на предприемача Илън Мъск е замесен във всичко това. Със сигурност е ясно, че проектът няма да бъде част от франчайза „Мисията невъзможна“, а ще бъде изцяло нов такъв.

Самият Мъск в последно време е зает с други неща, след като той бе дарен с дете от приятелката си Grimes. Двамата кръстиха сина си X Æ A-12, макар че вероятно истинското име на детето не е точно такова, тъй като законите на щата Калифорния го забраняват.