Soundtrack.bg

Скорсезе помоли феновете: Не гледайте „Ирландецът“ на телефон

Мартин Скорсезе отправи леко необичайна молба към киноманите.

Епичният „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе вече е наличен в каталога на Netflix, като много хора вече се насладиха на гангстерския шедьовър на легендарния американски режисьор. Но ако все още не сте един от тях, Мартин Скорсезе има молба за вас – не гледайте новия му филм на телефон!

Молбата на Скорсезе е наглед странна, но не е лишена от логика. Напредването на технологиите позволи на хората да гледат филми дори на смартфоните си, колкото и негативно да е това за цялостното преживяване. Именно към тези хора се обърна Мартин Скорсезе, който ги призова да гледат „Ирландецът“ на възможно най-голям екран.

Говорейки пред Popcorn with Peter Travers, Скорсезе заяви: „Бих предложил, ако някога искате да видите някой мой филм или повечето ми филми, моля ви да не го правите на телефон.“

Скорсезе добави, че в краен случай бихте могли да гледате „Ирландецът“ на „голям iPad“, което „също би могло да свърши работа“.

Изказването на Мартин Скорсезе идва след като сценаристът на „Ирландецът“ Аарън-Стюърт Ан пусна видео как гледа филма, докато управлява своя мотор. Тогава той написа следното към видеото си: „Гледайки „Ирландецът“ точно така, както Мартин Скорсезе е имал предвид“.

Е, изглежда че Скорсезе е имал предвид точно обратното, когато е създавал гангстерския си епос.

В онлайн пространството се появиха някои критики, че „Ирландецът“ е твърде дълъг. Дължината на филма действително е три часа и половина, което се оказа проблем при някои хора, които решиха да го гледат. Мартин Скорсезе адресира и този казус.

„Зная, че филмът е дълъг. Ще се налага да ставаш, да отидеш до тоалетната и такива неща. Разбирам го, но също така мисля, че гледайки го вкъщи, можете да освободите вечерта или следобеда си, без да отговаряте на телефона си или да не ставате твърде често. Смятам, че това би проработило“.