Soundtrack.bg

Идрис Елба ще участва в уестърн, продуциран от Jay-Z

Идрис Елба става част от уестърна The Harder They Fall на Netflix.

Британската филмова звезда Идрис Елба получи нов ангажимент. Актьорът от „Лутър“ и „Тъмната кула“ ще играе в уестърна на Netflix The Harder They Fall, един от чийто продуценти е рап легендата Jay-Z.

Сценарият на лентата е написан от Боаз Якин и Джеймс Самуел, който ще бъде и режисьор на проекта. Освен Jay-Z, останалите продуценти на The Harder They Fall са Джеймс Лазитър и Лорънс Бендър.

На този етап всичко, което знаем за филма, ни е дадено от неговия синопсис. Оттам научаваме, че бандитът Нат Лов (Джонатан Мейджърс) търси отмъщение от мъжа, който преди две десетилетия е убил родителите му. Когато въпросният мъж (Идрис Елба) излиза от затвора, Нат Лов събира отново бандата си, впускайки се в неговото преследване.

Не за първи път продуцентът на проекта Jay-Z работи с режисьора Джеймс Самуел, който е познат и с музикалния си псевдоним The Bullitts. Двамата работиха заедно по саундтрака на „Великият Гетсби“, като се очаква да направят нещо интересно и за музикалното оформление на The Harder They Fall. Джеймс Самуел е автор и на късометражен филм за Jay-Z, който той представя през 2017 година. През 2013 година той създава и късометражния филм They Die by Dawn. Предстоящият уестърн на Netflix ще е първият пълнометражен филм в биографията на Джеймс Самуел a.k.a. The Bullitts.

Прочети още: Идрис Елба изпробва уменията си на рапър

Колкото до носителя на „Златен глобус“ Идрис Елба, британецът не може да се оплаче от липса на ангажименти. Наскоро го гледахме в блокбъстъра „Хобс и Шоу“ от света на „Бързи и яростни“, а през декември ще му се насладим във филмовата адаптация на мюзикъла „Котките“. Също така, Идрис Елба участва в римейка на „Отряд самоубийци“ на DC, режисиран от Джеймс Гън, като той се снима и в независимата продукция Concrete Cowboys.