Soundtrack.bg

Amazon поднови „Властелинът на пръстените“ за втори сезон

Още преди първия си сезон, „Властелинът на пръстените“ бе подновен и за втори.

Още преди първият сезон на „Властелинът на пръстените“ да е дебютирал, Amazon вече поднови продукцията и за втори такъв. На този етап ще наричаме сериала по този начин, тъй като все още не е обявено официалното му име. Както и преди сме писали, това ще бъде най-скъпият сериал, създаван някога. Снимките на първи сезон ще се осъществят в Нова Зеландия, а ние очакваме наистина епичен резултат, имайки предвид бюджета.

Един от шефовете на Amazon Studios Дженифър Залке потвърди пред Deadline, че вече се работи и върху втори сезон на продукцията. Съгласно договора си, Amazon разполага с права за множество сезони на шоуто. Съществува и опцията за спиноф проекти, което е разбираемо, имайки предвид колко голям е светът, създаден от Дж. Р.Р. Толкин.

Първите два епизода на „Властелинът на пръстените“ ще бъдат режисирани от Джей Ей Байона, който е работил върху мащабни продукции като „Джурасик свят: Падналото царство“. След като бъдат заснети първите два епизода на първи сезон, създателите на шоуто ще преустановят работа за около 4-5 месеца, за да начертаят плановете си за в бъдеще. През това време би трябвало да бъде написана и по-голяма част от сценария за втори сезон.

Засега нямаме чак толкова много информация, свързана с „Властелинът на пръстените“. Знаем обаче, че действието в шоуто ще се развива по време на Втората епоха, когато силата на Саурон расте неудържимо, а хора и елфи се съюзяват за последен път, за да се изправят срещу него. Става дума за събития, които предшестват значително случилото се в „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“.

Сред актьорите, които ще вземат участие в сериала на Amazon, са Уил Полтър, Маркела Кавена и Джоузеф Маули. Очаква се с течение на времето да научим имената и на други попълнения в актьорския състав. Засега Amazon видимо не залагат на хора, които са вече утвърдени звезди.