Soundtrack.bg

Netflix прави четвърта част на „Ченгето от Бевърли Хилс“

„Ченгето от Бевърли Хилс“ се завръща под шапката на стрийминг гиганта Netflix.

Култовата полицейска комедия „Ченгето от Бевърли Хилс“ се завръща с четвърти филм. Стрийминг гигантът Netflix е закупил правата да продължи поредицата, като компанията има опция в договора, позволяваща й да заснеме и пети филм. Разбира се, това зависи от успеха на четвъртия, който предстои да бъде заснет.

„Ченгето от Бевърли Хилс“ е поредица, която утвърди Еди Мърфи като една от звездите на световното кино през 80-те и 90-те години на миналия век. Първият филм бе прожектиран по кино салоните през 1984 година, а през 1994 година поредицата приключи с трети филм.

Правата на франчайза се държат от компанията Paramount Pictures, които обаче са ги отстъпили на Netflix за заснемането на още един филм. Продуцент на проекта ще бъде добре известният Джери Брукхаймър.

Новината съвпада с думите на самия Еди Мърфи, който през миналия месец заяви, че планира да работи върху „Ченгето от Бевърли Хилс“ 4, но когато приключи работата му по продължението на Coming to America. Той призна, че в бъдеще ще се концентрира най-вече върху изяви в сферата на стенд-ъп комедията, а не толкова върху роли в киното.

Говорейки пред Collider, Мърфи заяви: „Ще заснемем още един „Ченгето от Бевърли Хилс“, а след това планът е да се върна на сцената и отново да правя стенд-ъп комедия. Това е, което ще правя най-много занапред – стенд-ъп“.

Прочетете още: Netflix връща Еди Мърфи в стенд-ъп комедията

На този етап четвъртата част на „Ченгето от Бевърли Хилс“ няма избрани сценарист, режисьор и актьорски състав. Не е ясно и дали Джъдж Рейнхолд ще се завърне в ролята на детектив Били Роузуд. Междувременно ако сте абонати на Netflix, вече можете да гледате последния засега филм на Еди Мърфи, носещ името Dolemite Is My Name. Лентата бе приета позитивно от критиката, а в момента има рейтинг от 7.4 в IMDb.