Soundtrack.bg

Netflix връща Еди Мърфи в стенд-ъп комедията

Легендарният Еди Мърфи ще се завърне в света на стенд-ъп комедията.

Един от най-известните комедийни актьори в историята Еди Мърфи е на прага на голямо завръщане в света на стенд-ъп комедията. 58-годишният американец е получил масивно предложение от стрийминг платформата Netflix на стойност 70 милиона долара. Говори се за едно или две представления, които Мърфи трябва да изнесе и да се появят в каталога на стрийминг платформата.

В момента самият Еди Мърфи се радва на стабилно финансово положение, но трябва да се отбележи, че финансова оферта от подобен калибър трудно може да се откаже. Ветеранът може да използва възможността и да ускори своето завръщане на голямата сцена в Холивуд. От We Got This Covered напомнят, че в своята биография Мърфи има супер успешни стенд-ъп представления като Raw и Delirious.

Филмовата кариера на Еди Мърфи също е повече от успешна, като е достатъчно да споменем истински хитове като „Ченгето от Бевърли хилс“, „Смахнатият професор“, Доктор Дулитъл“, „Норбит“, „Пристигане в Америка“ и други.

В последно време обаче Мърфи по-често си почива, отколкото да работи. В последните шест години той се е снимал само в един филм, като все по-често взима и участие в публичния живот.

Сега обаче чернокожият комик е готов да направи своето голямо завръщане. До края на годината ще можем да го гледаме в Dolemite Is My Name! на Netflix, а през следващата година ще се завърне и за роля в продължението на „Пристигане в Америка“. По всичко изглежда, че скоро отново ще можем да го гледаме и като стенд-ъп комик. В крайна сметка, кой може да откаже хонорар от 70 милиона долара?

За Netflix инвестициите в стенд-ъп комедия не са нищо ново. Стрийминг платформата плати по 20 милиона на Дейв Шапел за всяко едно от представленията му, докато Крис Рок получи хонорар от 40 милиона за две шоута. В случая обаче хонорарът на Еди Мърфи е нещо съвсем различно.