Soundtrack.bg

Съжаляваме, но да – Уолтър Уайт е мъртъв

Създателят на Breaking Bad Винс Гилиган потвърди, че Уолтър Уайт не е измежду живите.

Дълго време след последния епизод на Breaking Bad, феновете на култовия сериал спориха по един и същи въпрос – мъртъв ли е Уолтър Уайт? Дали все пак няма шанс той да е оцелял след събитията във финалната серия? Може би все пак се е измъкнал?

Тези въпроси отново станаха актуални, след като стана ясно, че ще има и пълнометражен филм, в който действието ще продължи непосредствено след края на сериала. Както помните, тогава Уолтър Уайт спаси Джеси Пинкман от убежището на нацистите, но самият той понесе някои сериозни поражения.

Остават броени дни до премиерата на „Ел Камино“, който ще се появи в каталога на Netflix. Филмът ще проследи случващото се с Джеси Пинкман след края на Breaking Bad, като се очаква да видим и някакво участие от Брайън Кранстън като Уолтър Уайт, дори и да е минимално. Създател на филма е човекът, който създаде и сериала – Винс Гилиган, което обещава лентата да се впише отлично във вселената на Breaking Bаd.

Самият Винс Гилиган най-сетне даде окончателен отговор за съдбата на Уолтър Уайт. Гостувайки в шоуто The Rich Eisen Show, той потвърди, че учителят по химия, превърнал се в наркобарон, със сигурност е мъртъв.

Попитан за съдбата на Уайт, Гилиган заяви: „Да, ще ти отговоря на този въпрос, Рич, защото наистина те обичам… Да, Уолтър Уайт е мъртъв. Да.“

До този момент Винс Гилиган отказваше да даде конкретен отговор на този въпрос, предпочитайки да запази мистерията. Явно обаче сега той е на мнение, че нужда от подобна енигма вече няма.

Датата на премиерата на „Ел Камино“ е 11 октомври. Иначе казано, имате още два дни, за да изгледате отново любими епизоди от Breaking Bad. Междувременно очакваме и нещо ново за следващия сезон на „По-добре се обади на Сол“, който се оказа един наистина успешен спиноф проект.