Soundtrack.bg

Уди Харелсън и Били Айлиш също предупредиха за климатичните промени

Уди Харелсън и Били Айлиш обединиха сили, за да говорят за сериозния проблем с климатичните промени.

Актьорът Уди Харелсън и музикалната сензация Били Айлиш са поредните популярни личности, които отново повдигнаха въпроса за климатичните промени. Двамата заснеха съвместно видео, в което припомнят, че това е проблем, чието решаване не бива да бъде отлагано нито ден повече.

Темата стана изключително актуална в последните дни, след като младата шведска активистка Грета Тунберг прикова вниманието с пламенна реч пред ООН. Думите на 16-годишното момиче обиколиха планетата, а скоро след това в различни световни градове бяха организирани демонстрации, призозаващи лидерите на планетата да започнат да действат по решаването на проблема.

Говорейки във въпросното видео, Били Айлиш заявява: “Нашата планета става все по-топла, а нивото на океаните се покачва. Екстремното време разрушава милиони животи.”

Във видеото успяваме да видим и смущаващи кадри, които ни показват до какво води промяната на климата в различни точки на Земята.

Уди Харелсън от своя страна говори за обезлесяването на Амазония и Калифорния, преди все пак да добави нещо в по-позитивен тон: “Историята показва, че когато достатъчно хора се изправят и пожелаят промяна, тези с власт нямат друг избор, освен да действат.”

Двамата призовават хората да подкрепят различните инициативи, свързани с опазването на околната среда, като например тези на организацията “Грийнпийс”.

Били Айлиш явно е приела тази кауза на сърце, защото тя планира да направи бъдещите си концерти с далеч по-голяма мисъл за екологията. Като част от тази инициатива, например, младата певица моли феновете си да използват бутилки за вода за многократна употреба.

Реч по тази тема пред Обединените нации изнесе и звездата от „Аквамен“ Джейсън Момоа. Той стигна по-далеч, наричайки човечеството „болест“, която убива планетата. Той напомни, че „ние се нуждаем от Земята, но Земята не се нуждае от нас“.

А ако трябва да подходим с чувство за хумор, вижте речта на Грета Тунберг пред ООН в дет метъл вариант.