Soundtrack.bg

На Шон Бийн вече му е писнало да умира всеки път

Шон Бийн призна, че вече отхвърля роли, където героят му губи живота си.

Британският актьор Шон Бийн отдавна е заставен да се бори с клишето, че героите му обикновено умират във филмите и сериалите, в които той участва. Сред най-известните му „кончини“ са тези във фентъзи епосите „Властелинът на пръстените“ и „Игра на тронове“, където той играеше съответно Боромир и Нед Старк. Бийн „умира“ и в един от филмите за Джеймс Бонд, когато агент 007 го мята от кула.

60-годишният актьор даде интервю пред британското издание The Sun, признавайки, че вече отказва роли, при които неговият герой умира.

„Обикновено им казвам, че хората вече знаят, че героят ми ще умре, просто защото става дума за мен. Наложи се да прекратя това и да започна да оцелявам, защото иначе нещата стават малко предвидими“, довери Бийн.

Шон Бийн като Нед Старк в „Игра на тронове“

„Случвало се е да играя доста лоши хора. Тези роли бяха страхотни, но не ме изпълваха докрай с радост, защото в края винаги умирах“, добавя той.

В социалните мрежи дори бе стартирана кампания „Don’t Kill Sean Bean“ / „Не убивайте Шон Бийн“, призоваваща кастинг агентите в Холивуд да спрат да му дават именно подобни роли.

Иначе Шон Бийн не може да се оплаче от липса на ангажименти. Той участва в новия минисериал на военна тематика World on Fire, който ще дебютира в ефира на BBC One на 29 септември. Сериалът разказва за времето на Втората световна война, представяйки този мрачен за човечеството период през очите на „обикновени хора от всички страни на конфликта“. Първият сезон на шоуто ще проследи първата година от войната, започвайки с инвазията на немската армия в Полша през месец септември 1939 и приключвайки с Битката за Британия. Сериалът е написан от  Питър Боукър, а режисьор е Адам Смит. Освен Шон Бийн, участие в него взимат още Хелън Хънт, Лесли Менвил, Блейк Харисън, Ирса Дейли-Уорд и други.