Soundtrack.bg

Още един трейлър на новия български филм „Доза щастие“ (ВИДЕО)

Пуснаха нов трейлър на предстоящия български филм „Доза щастие“.

Вече можем да видим още един трейлър на новия български филм „Доза щастие“ на режисьора Яна Титова. Лентата ще дебютира на кино екран 8 ноември, а участие в новия трейлър взимат добре познати имена като Асен Блатечки и Стефан Вълдобрев.

„Доза щастие“ разказва историята на внезапно починалата през тази година Весела Тотева – журналист и продуцент, успяла да спечели тежката битка с наркотиците. Интересното тук е, че в ролята на Весела влиза собствената й дъщеря – младата българска актриса Валентина Каролева, завършила актьорско майсторство в Лондон.

Както споменахме, новият трейлър разкрива участието в проекта на някои любими на българската публика лица. Асен Блатечки е име, което не се нуждае от представяне, докато Стефан Вълдобрев години наред успява да съвместява кариерите на актьор и певец. Освен в театъра, той е играл и в киното с роли в продукции като „Потъването на Созопол“, „Изпепеляване“, „Подгряване на вчерашния обед“ и други.

Освен младата и красива Валентина Каролева, в „Доза щастие“ играят още Иван Бърнев, Ирмена Чичикова, Силвия Лулчева, Филип Аврамов, Лидия Инджова и други. За самата Яна Титова това е режисьорски дебют в пълнометражното кино. Нейната петгодишна дъщеря Ая също е получила роля във филма. Яна Титова е и автор на сценария, за който черпи вдъхновение от биографичната книга на Весела Тотева „Падение и спасение: изповедта на една хероинова наркоманка“. Оператор на филма е Мартин Балкански, участвал дейно в редица родни и чуждестранни продукции.

Говорейки за „Доза щастие“, актьорът Иван Бърнев заявява: „Със сигурност има значение, когато историята е по истински случай. Тя разказва за един човек, който е минал през това нещо, измъкнал се е с чест и достойнство и е вдъхновил много хора. Ние като актьори, които трябва да пресъздадем ролите във филма, чувстваме една по-голяма отговорност, защото каузата е много важна.“

Весела Тотева почина внезапно през месец март тази година.