Soundtrack.bg

Франсис Форд Копола разочарован, че „Кръстникът“ е любим филм на Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън обожава „Кръстникът“, но това не допада на Франсис Форд Копола.

Легендарният американски режисьор Франсис Форд Копола не прие никак позитивно разкритието, че неговият филм „Кръстникът“ е любим на новия премиер на Великобритания Борис Джонсън.

По този начин Джонсън се присъедини към спорни исторически фигури като Садам Хюсеин и Муамар Кадафи, които приживе също бяха заявили, че обичат гангстерската класика на Копола. Какъв фенклуб само, нали?

През месец юли Daily Mail разкри, че „Кръстникът“ е безспорният номер едно в личната филмова класация на ексцентричния министър-председател на Обединеното кралство. Това провокира лондонското издание MarketWatch да потърси самия Франсис Форд Копола за коментар. Ето какво заяви култовият режисьор:

„Чувствам се неприятно, че сцените в един гангстерски филм биха могли да вдъхновят каквито и да е действия в реалния свят, или да послужат като окуражаване за някого, който изглежда ще превърне Великобритания в руини“, довери Копола по адрес на Борис Джонсън.

Великите Марлон Брандо и Ал Пачино в „Кръстникът“

Американският режисьор смята, че „Брекзит“ ще бъде една голяма грешка от страна на Обединеното кралство.

„Обичам Великобритания и нейния принос към човечеството – от красивия ни език до физиката на Нютон и пеницилина. Но съм ужасен, че те дори биха обмислили да направят нещо толкова глупаво, като напускането на Европейския съюз“, смята Франсис Форд Копола.

Преди време бившият вече премиер на Великобритания Тереза Мей бе заявила пред Mail on Sunday, че трите й любими филма за всички времена са CasablancaYou Only Live Twice и The Fugitive.

„Кръстникът“ е считан за един от най-добрите филми, създавани някога. Базиран върху книгата на Марио Пузо, филмът излиза на голям екран през 1972 година и включва легендите Марлон Брандо и Ал Пачино в своя актьорски състав. Впоследствие трилогията е допълнена от още две части, а към актьорския състав се присъединяват Робърт Де Ниро и Анди Гарсия.