Soundtrack.bg

Един от най-добрите концерти на Nirvana вече е в YouTube

Легендарният Live and Loud концерт на Nirvana вече е достъпен за гледане в YouTube.

Един от най-качествените концерти на Nirvana, документирани на лента, вече е достъпен за свободно гледане в YouTube. Става дума за Live and Loud концерта на гръндж титаните през 1993 година. Събитието се провежда в Pier 48 в Сиатъл, като и до днес именно това е един от любимите на феновете лайв пърформанси на бандата. В този момент Nirvana са в своя финален състав, като на сцената са Кърт Кобейн, Дейв Грол, Крист Новоселич и Пат Смиър.

Оцелелите членове на Nirvana Дейв Грол и Крист Новоселич обединиха усилията си с Geffen Records и Universal Music Group, за да може за първи път пълният Live and Loud сет на бандата да стане достъпен за всички фенове.

Сетът на Nirvana за въпросния концерт е от 17 парчета, като събитието се провежда след излизането на третия и последен студиен албум на бандата In Utero. Тогава Nirvana изпълняват на живо знакови парчета като “Scentless Apprentice,” “Pennyroyal Tea,” “Rape Me,” “Heart-Shaped Box” и други. Групата стартира сета си с изпълнение на “Radio-Friendly Unit Shifter”, последвана от лайв версии на “Drain You,” “Breed,” и “Serve the Servants”. Следват изпълнения на композиции от по-ранните албуми на бандата.

Live and Loud сетът на Nirvana за първи път стана достъпен през 2013 година, като част от луксозното издание на In Uterо по случай 20 години от излизането на албума. През тази година изпълненията на Nirvana от Live and Loud се появиха и в различните стрийминг платформи.

От целия сетлист на Nirvana за Live and Loud, сред качените видеа в YouTube липсва единствено кавърът на бандата на парчето “The Man Who Sold the World” на Дейвид Боуи. Него обаче можете да чуете в аудио вариант в стрийминт платформите.

Пълният сетлист на Nirvana по време на Live and Loud:

‘Radio Friendly Unit Shifter’
‘Drain You’
‘Breed’
‘Serve The Servants’
‘Rape Me’
‘Sliver’
‘Pennyroyal Tea’
‘Scentless Apprentice’
‘All Apologies’
‘Heart-Shaped Box’
‘Blew’
‘The Man Who Sold The World’
‘School’
‘Come As You Are’
‘Lithium’
‘About A Girl’
‘Endless, Nameless’